Kiekko-Vantaa | Mestis

Yksi piste kovalla kirillä – Kukkonen iski kahdesti

06.01.2018

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa nappasi yhden pisteen viikonlopun vieraskiertueelta. Lohipaidat kokivat Hermeksen vieraana kirvelevän 4–3-jatkoaikatappion.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskivät yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kokkolassa nähtiin vauhdikas ja fyysinen kamppailu arvokkaista sarjapisteistä.

Lohipaidat osoittivat sitkeyttä kamppailussa nousemalla kahdesti tappioasemasta tasoihin. Kiekko-Vantaalta esiin nousi kaksi maalia taiteillut liukasliikkeinen laitahyökkääjä Joakim Kukkonen.

Avauserä oli kotijoukkueen hallintaa ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Hermeksen 1–0-johdossa, kun puolustaja Janne Pälve avasi maalihanat viivakudillaan. Kiekko-Vantaa sai erän edetessä pitkiä pyörityksiä aikaan, mutta paras mahdollinen startti peliin jäi saamatta.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta vahvaa tekemistä vieraskaukalossa ja se heilutti tahtipuikkoa. Hermeksen hyökkääjä Sampo Paulaharju vei isännät jo kuitenkin 2–0-johtoon, mutta lohipaidat eivät suinkaan antaneet periksi vaan tulivat väkisin tasoihin.

Ensin kahden miehen ylivoimalla maalinälkäinen laituri Julius Rantaeskola latasi mielipaikaltaan Juha Tarkkasen (0+2) ja Alex Leväsen (0+2) tarjoilusta kavennuksen.

Kokoonpanoon noussut Joakim Kukkonenkiitti vastuusta ja veivasi upealla suorituksella kamppailun tasoihin toisen erän lopussa Roope Niskasen (0+2) hienosta tarjoilusta.

Päätöserä oli todella tasaista vääntöä ja molemmilla joukkueilla oli huimia maalipaikkoja runsaasti. Hermes siirtyi reilu viisi minuuttia ennen loppua johtoon, kun Kärppä-laina Aku Kestilän tarjoilusta kultakypärä Samu Markkula latasi suoraan hyökkäyspään aloitusvoitosta johtomaalin. 

Kiekko-Vantaa punnersi väkisin tasoihin kaksi minuuttia myöhemmin. Ensin kultakypärä Juuso Perttilä petasi huipputontin Janne Kivilahdelle malintekoon, mutta hetkeä myöhemmin Roope Niskasen laukauksen paluukiekon verkkoon hallitusti iski Joakim Kukkonen.

Ratkaisu nähtiin jatkoajalla, jossa molemmissa päissä oli huipputontteja. Mestiksen pistepörssin kärkikahinoissa mukana oleva Juuso Perttilä ja myös Erik Embrich olivat nokikkain Hermes maalilla 28 kutia torjuneen Samuel Jukurin kanssa. Sankariksi nousi lopulta Hermeksen yksi lukuisista Kärppä-lainoista Tuomas Vartiainen, joka pisti pelin pakettiin soolomaalillaan.

Kiekko-Vantaan maalilla veskarilupaus Juho Ratilainen pelasi hyvän ottelun ja pysäytti 29 kiekkoa.

Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla Lempäälän Kisaa vastaan.

Hermes–Kiekko-Vantaa 4–3 JA (1–0, 1–2, 1–1, 1–0)

12.42 1–0 Janne Pälve (Aku Kestilä, Risto Mattila)

23.35 2–0 Sampo Paulaharju (Niki Blomberg, Aku Kestilä)

32.53 2–1 Julius Rantaeskola (Juha Tarkkanen, Alex Levänen) YV

38.05 2–2 Joakim Kukkonen (Roope Niskanen, Alex Levänen)

54.13 3–2 Samu Markkula (Aku Kestilä, Sampo Paulaharju)

56.08 3–3 Joakim Kukkonen (Roope Niskanen, Juha Tarkkanen)

64.57 4–3 Tuomas Vartiainen (Niko Kuiri, Janne Pälve)

Torjunnat:

Samuel Jukuri, Hermes 10+11+6+1=28

Juho Ratilainen, K-Vantaa 6+11+11+1=29

Mestis