Kiekko-Vantaa | Mestis

Waltteri Ignatjew pelaa mahtavaa tulokaskautta: ”Ykkösvahdin paikka ei ole täällä itsestäänselvyys”

26.11.2018

Kiekko-Vantaan 18-vuotias maalivahtilupaus Waltteri Ignatjew on noussut tulokaskaudellaan heti parrasvaloihin.

Jälleen yksi haamupelastus. Aggressiivisella tyylillä torjuva ja raamejaan hienosti käyttävä 18-vuotias maalivahtilupaus Waltteri Ignatjew on häikäissyt Kiekko-Vantaan tolppien välissä.

Lahjakas veskari on ottanut ykkösvahdin roolin jonkun mielestä jopa yllättäen, mutta näin asia ei kuitenkaan ole. Ignatjew on harjoitellut laadukkaasti ja hänellä on palava halu kehittyä.

– Kaikki lähti ehjästä ja hyvästä kesäharjoittelusta. Vantaalla on hyvät olosuhteet tehdä joka päivä laadukkaasti töitä kehittymisen eteen. Hyvin on pelit mennyt henkilökohtaisesti ja tästä on hyvä jatkaa, Waltteri Ignatjew kertoo.

Kaukalon ulkopuolella rauhallinen ja aina ystävällinen Ignatjew on Mestiksen torjuntatilastossa toisena. Jokeri-kasvatti on pelannut 14 ottelua torjuntaprosentilla 92,1. Hänellä on alkukauteen torjuttuna jo kolme nollapeliä.

Viime kaudella Ignatjew koppasi kiekkoja TPS:n A-nuorten ykköstorjujana. Kausi päättyi Mestis-mestari KeuPa HT:n riveissä, jossa hän teki debyyttinsä aikuisten tasolla runkosarjan päätösottelussa Jokipoikien vieraana. Nyt ensimmäisellä täydellä Mestis-kaudellaan Ignatjew on saanut hyvän kuvan tuhansien tarinoiden tarunhohtoisesta sarjasta.

– Mestis on tiukka sarja ja yhtään helppoa peliä ei ole. Kovia jengejä on sarja täynnä ja päivän kunto ratkaisee. Joka päivä pitää olla valmis taistelemaan, Ignatjew sanoo.

– Maalivahdin silmin täällä peli on nopeampaa kuin A-nuorten SM-liigassa. Vedot lähtevät nopeammin, kovempaa ja tarkemmin, Ignatjew vertailee.

Kiekko-Vantaalla on kolme lupaavaa maalivahtia. Ignatjew taistelee peliajasta Juho Ratilaisen ja Eetu Mäkiniemen kanssa.

– Mikään ei sinänsä ole muuttunut. Meillä on kolme hyvää ja lahjakasta veskaria. Ykkösvahdin paikka ei ole mikään itsestäänselvyys. Joka päivä pitää tehdä hyvin hommia, jotta pystyy sen paikan pitämään, Ignatjew tietää.

Yhteistyö Kiekko-Vantaan maalivahtivalmentaja Mikko Strömbergin kanssa on kantanut hedelmää.

– Ströbän kanssa meillä on hyvä yhteinen sävel löytynyt. Ei olla oikeastaan lähdetty muuttamaan mitään, vaan viety sitä minun pelityyliä eteenpäin, Ignatjew valottaa.

Kiekko-Vantaan junioripolkuakin kulkenut ja urallaan korkealle tähtäävä Ignatjew elää nyt yhtä nuoruuden haaveistaan.

– Täällä juniorina vietin samassa hallissa paljon aikaa ja varmaan siinä mietti, että mitä jos joskus tuonne pääsisi. Onhan se hienoa saada nyt pelata Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen maalissa, Ignatjew kertoo.

Tällä viikolla Kiekko-Vantaa pelaa kaksi ottelua. Keskiviikkona lohipaidat matkustavat Heinolan Peliittojen vieraaksi ja perjantaina Trio Areenalle kylään saapuu Kokkolan Hermes.

– Olemme pelanneet viime aikoina hyvin. Puolustuspeliä ollaan saatu toimimaan paremmin. Kun jaksetaan tehdä töitä ja pelata näin, niin voittoja ja pisteitä kyllä tulee. Kuusi pistettä on tällä viikolla tavoitteena, Ignatjew tuumii.

Mestis