Kiekko-Vantaa | Mestis

Vieraskiertue jatkuu Kokkolassa

12.10.2018

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina vieraskaukalossa Kokkolan Hermeksen.

Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina Kokkolaan, jossa vastaan asettuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdattava Hermes.

Lohipaidat palasivat perjantaina voittokantaan kaadettuaan Keuruun jääpalatsissa puolustavan Mestis-mestarin KeuPa HT:n maalein 2–0. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat taikuri Joona Monto ja Joel Sund. Tolppien välissä Waltteri Ignatjew oli erinomainen ja torjui kauden toisen nollapelinsä.

Vantaalaiset osoittivat, että yhtenäisellä kovalla työnteolla ja hurjalla taistelutahdolla voi saavuttaa hyvän tuloksen ja pelata ehjän 60-minuuttisen haastavassa vieraskaukalossakin.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kuudentena. Lohipaidat ovat keränneet kuudesta ottelusta yhteensä 10 pistettä. Vantaalaiset ovat päästäneet toiseksi vähiten maaleja koko sarjassa.

Simo Mälkiän luotsaaman Kiekko-Vantaan ykköskentällinen, jonka muodostavat kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen, Mestiksen maalipörssin jaetulla kärkipaikalla majaileva Joona Monto ja vauhdikas voimalaituri Joel Sund. Tämä hyökkäystrio on kerännyt kuudessa ottelussa yhteensä 31 pistettä. Ratkaisuvoimaa lohipaidoilta löytyy kuitenkin laajalta rintamalta.

Sarjapaikkansa karsintojen kautta säilyttänyt Hermes on uusiutunut paljon täksi kaudeksi. Joukkueen päävalmentajaksi saapui juniorivalmentajana mainetta niittänyt Janne Tuunanen.

Pakkipäässä uusia kasvoja ovat muun muassa Juho Korhonen, Toivo Pennanen, Reko Tornberg ja lohinutustakin tuttu Sebastian Moberg. Hyökkäyspuolella hankintoihin kuuluivat esimerkiksi espoolaissentteri Oskari Uomala, pistepörssiä johtava Joonas Niemelä, jo viime kaudella lainalla jumalpaidassa käynyt Miika Tiihonen sekä paluumuuttajat Kristian Kangas ja kippari Jussi Nättinen. Avainpelaajiin kuuluvat myös maalivahti Samuel Jukuri ja räppäävä laitahyökkääjä Samu Markkula.

Hermes on aloittanut kauden lupaavasti ja se löytyy sarjataulukosta kolmannelta sijalta. Kokkolan kiekkoylpeys on saalistanut kuudesta ottelusta 13 pistettä. Hermes on voittanut tällä kaudella kaikki kolme kotiotteluaan, joten haaste on lauantainakin äärimmäisen kova.

Kokkolalaiset saivat huilata perjantaina. Keskiviikkona Hermes kukisti sarjanousija Kooveen kotikaukalossa lukemin 6–2.

– Hermes on aloittanut kauden todella hyvin. Siellä on hyvin liikkuva ja hyökkäysvoimainen ryhmä vastassa. Meidän täytyy olla taas jokaista pelaajaa myöten asialla, puolustaa laadukkaasti, hyökätä tehokkaasti ja taistella joukkueena alusta loppuun, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja Hermes kohtasivat neljä kertaa. Vaikka Hermeksen sesonki olikin täysi pannukakku, niin se voitti lohipaidat peräti kolmesti. Edellisen kerran vantaalaiset ovat juhlineet voittoa Kokkolassa 15. joulukuuta 2017 – eli toissa kaudella.

Hermes–Kiekko-Vantaa lauantaina Kokkolan jäähallissa klo 17. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta.

Seuraa heitä:

#27 Alex Levänen, K-Vantaa

Taitava ja juonikas sentteri pelaa mainiosti kahteen suuntaan. Voittaa kaksinkamppailuita, pelaa joukkueelle ja antaa peliä edistäviä hyviä siirtoja. Hyvä pelikäsitys ja työmoraali.

#10 Sebastian Moberg, Hermes

Lohipaidastakin tuttu kiekollinen puolustaja. Alla vaikeita kausia Espoossa, mutta nyt hyvä startti kauteen uudessa ympäristössä. Johtaa pakkien pistepörssiä. Hyvä luistelija, taidokas viivapelaaja ja tukee aktiivisesti hyökkäyksiä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 5+6=11

2) Joona Monto 6+4=10

3) Joel Sund 1+9=10

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Joonas Niemelä 6+5=11

2) Samu Markkula 4+7=10

3) Sebastian Moberg 2+6=8

Mestis