Kiekko-Vantaa | Mestis

Vieraskiertue jatkuu Kokkolassa

09.02.2018

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina vieraskiertueellaan Kokkolan Hermeksen.

Sarjanelonen Kiekko-Vantaa janoaa pisteitä taistelussa kotiedusta ja asetelmissa pudotuspeleihin. Lohipaidoilla on matkaa kolmantena majailevaan Ketterään nyt neljä pistettä ja takana TUTO on neljän pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneena. 

Kiekko-Vantaa koki perjantaina vieraskiertueen avausottelussa katkeran 5–4-jatkoaikatappion RoKin vieraana. Lohipaidat johtivat kamppailua kahden erän jälkeen lukemin 1–4 ikitaistelija Joonas Hyttisen, Erik Embrichin ja kahdesti osuneen Miro Mäkisen maaleilla, mutta kolmen maalin etumatka suli käsittämättömästi neljä minuuttia ennen loppua. Vantaalaiset hallitsivat ottelua täysin 40 minuuttia. 

– Kaksi erää pelattiin todella hyvin. Kolmas erä oli sitten luokaton. Uudella ilmeellä lähdetään taistelemaan voitosta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Lohipaitoja on tällä kaudella koeteltu paljon otteluiden loppuhetkillä, jolloin se on menettänyt useita pisteitä. Johtoasemassa pelaamisessa ratkaisuhetkillä sen täytyy olla jatkossa huolellisempi ja yksinkertaisesti tylympi. Pienet voittavat asiat täytyy tehdä illasta toiseen laadukkaasti ja erikoistilannepelaamisen merkitys korostuu kevättä kohti.

Hyökkäysvoimainen Kiekko-Vantaa on sarjan toiseksi kovin vierasjoukkue, mutta kahdeksasta edellisestä reissupelistään se on onnistunut voittamaan vain yhden. 

Hermes on sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta se on petrannut peliään paljon Ari-Pekka Pajuluoman tultua jumalpaitojen peräsimeen joulutauolla. Hermeksellä on matkaa suoraan sarjapaikan säilyytämiseen nyt viisi pistettä ja pudotuspelipaikkaan yhdeksän pinnaa. Se on kiistatta sarjasijoitustaan parempi ryhmä ja hyökkäysosaamista siltä kyllä löytyy.

Hermes on tehnyt sarjassa vähiten maaleja ja päästänyt toiseksi eniten. Joulutauon jälkeen se on pelannut tuloksellisesti todella hyvin ja kaatanut sarjan kärkiporukoita. Jumalpaidoilla on kuitenkin lauantai-illan kiekkonäytelmään lähdettäessä kaksi perättäistä tappiota alla, mutta se pääsee kamppailuun levänneenä.

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Jumalpaidat ovat juhlineet voittoa molemmilla kerroilla ja Hermes onkin ainoa joukkue, jota Kiekko-Vantaa ei vielä ole tällä kaudella onnistunut voittamaan.

Mestis-kamppailu Hermes–Kiekko-Vantaa Kokkolan jäähallissa lauantaina klo 17. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 14+26=40

2) Janne Kivilahti 17+19=36

3) Juha Tarkkanen 7+19=26

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Samu Markkula 9+18=27

2) Aku Kestilä 9+15=24

3) Joonas Sammalmaa 9+15=24

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Miro Mäkinen lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa piste- ja maaliputkessa. 

2) Julius Rantaeskola on päässyt pisteille neljässä edellisessä ottelussa. Mestiksen pistepörssin kutonen Juuso Perttilä ja hienoa tulokaskautta pelaava Erik Embrich lähtevät iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

3) Atte Mäkinen pelaa lauantaina uransa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa.

Seuraa heitä:

#52 Miro Mäkinen, Kiekko-Vantaa

Neljässä edellisessä ottelussa yhteensä viisi maalia tehnyt sentteri on ollut viime aikoina lohipaitojen paras pelaaja. Jalka liikkuu ja tekee hirveän määrän töitä joukkueen eteen illasta toiseen. Kiekko tottelee lapaa ja yhteispeli tutkaprinsa Julius Rantaeskolan kanssa toimii. 

#12 Saku Kivinen, Hermes

Hyvään vireen löytänyt laitahyökkääjä on ollut tehokas viime aikoina. Työteliäs hyökkääjä laittaa itsensä likoon pelistä toiseen: kamppailee, vääntää, taklaa ja iskee joukkueelleen tärkeitä osumia. EVU-kasvatti pelasi hyvän tuokaskauden Mestiksessä ja nyt kevättä kohti löytänyt taas juonen päästä kiinni. 

Mestis