Kiekko-Vantaa | Mestis

Vielä kerran ennen joulutaukoa – Kiekko-Vantaalla kasvojen pesun paikka

14.12.2018

Kiekko-Vantaa isännöi lauantaina Trio Areenalla viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa Iisalmen Peli-Karhuja.

Kiekko-Vantaa on ennen perjantaista Mestis-kierrosta seitsemäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 26 ottelusta kasaan 38 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on neljä pistettä.

Yritteliäs, taisteleva, luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona tappion kotikaukalossa sarjajumbo Kooveelle maalein 3–6. Lohipaitojen maaleista vastasivat Jussi Pelto-Arvo, Erik Embrich ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen. Peliesitys jätti paljon mietittävää.

– Keskiviikko on käsitelty ja innolla odotan miten olemme reagoineet. Meille iso kasvojen pesun paikka lauantaina, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue, mutta sen sijaan kolmanneksi huonoin kotijoukkue. Lohipaitojen täytyy kotikaukalossakin pelata aloitteellisesti, puolustaa tiiviisti ja pelata yhtenäisesti joukkueena.

– Hyvä kotipelaaminen vaatii oikeanlaisen valmistautumisen. En jaksa uskoa, että se kenenkään halusta tai tahdosta jää kiinni. Tarvitaan oikeanlainen ymmärrys, sillä väkisin puristamalla kotipelaaminen ei rentoudu. Meidän pitää olla ajatus mukana ja tehdä yhdessä joukkueelle ja olla rohkeita, Mälkiä tuumii.

Lohipaidat ovat tällä kaudella voittaneet 11 kotiottelustaan ainoastaan kolme. Kuvaavaa on se, että vantaalaiset ovat seitsemästä edellisestä kotipelistään voittaneet vain yhden. Kurssin on käännyttävä.

Mestiksen maalipörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on ollut läpi kauden sarjan paras hyökkäystrio. Kaikki kolme mahtuvat Mestiksen pistepörssissä neljän parhaan joukkoon.

Kiekko-Vantaalta ratkaisuvoimaa löytyy kuitenkin laajalta rintamalta parhaimmillaan, kuten viime viikon ottelun osoittivat.

Iisalmen Peli-Karhut on Mestiksessä sijalla 11 ennen perjantaista TUTO-otteluaan, mutta on kiistatta materiaaliltaan sijoitustaan parempi joukkue.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa seurahistoriassa pudotuspeleissä nähty IPK on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja ja päästänyt eniten osumia.

IPK on kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viidestä edellisestä ottelustaan Peli-Karhut ovat raapineet kaksi voittoa.

Janne Sinkkosen luotsaama IPK on sarjan kahdeksanneksi paras vierasjoukkue, mutta toisaalta Mestiksen huonoin kotijoukkue.

IPK kärsi keskiviikkona kotikaukalossaan 2–4-vierastappion hallitsevaa Mestis-mestaria KeuPaa vastaan. Perjantaina Peli-Karhut kohtaa Kupittaalla sarjanelosen TUTO:n.

Iisalmelaisten alkukauden onnistujia ovat olleet muun muassa KalPa-laina Mikko Juusola, urallaan sekä Suomen että Mestis-mestaruuden voittanut kultakypärä Aatu Hämäläinen ja hyökkäyspään taituri Topi Piipponen.

IPK:n avainpelaajiin kuuluvat myös hyökkääjät Tuomas Vartiainen, Janne Katosalmi ja lohipaidasta tuttu Julius Rantaeskola. Pakistossa isossa roolissa ovat kapteeni Otto Huttunen, liigakaukaloistakin tuttu Taneli Siikaluoma ja venäläisjärkäle Damir Galin.

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Marraskuussa lohipaidat hakivat Kankaanmontusta täydet pisteet maalein 4–0. Vantaalaisten maalilla Waltteri Ignatjew torjui kauden kolmannen nollapelinsä ja verkkoa heiluttivat tuolloin Jesse Niemi, Miro-Pekka Saarelainen, Joona Monto ja Jere Kiviniemi.

– IPK puolusti meitä vastaan hyvin ja ei missään vaiheessa lopettanut pelaamista. Siellä on isokokoisia pakkeja ja yksilötaitoa hyökkäyksessä, Mälkiä sanoo.

Mestis-historiassa joukkueet ovat kohdanneet yhdeksän kertaa ja voitot ovat näistä Kiekko-Vantaalle 6–3. Trio Areenalla IPK ei ole koskaan varsinaisella peliajalla onnistunut voittamaan ja tätä tilastoa lähdetään jatkamaan.

Tikkurilaan on lauantaina tulossa paljon IPK:n faneja, jotka suuntaavat ottelun jälkeen Itämerelle. Ääntä ja tukea tarvitaan siis Trio Areenalla lauantaina vantaalaisten toimestakin kotijoukkueen tueksi.

Kiekko-Vantaa–IPK starttaa lauantaina poikkeuksellisesti Trio Areenalla klo 16. Edllisemmat ennakkoliput kuumaan kiekkoiltaan hankit täältä.

Seuraa heitä:

#8 Miro-Pekka Saarelainen, K-Vantaa

Mestiksen maalipörssin ykkönen ja pistepörssin kakkonen. Kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa iltaan. Sarjan paras hyökkääjä. Taitava, ovela ja nopea.

#42 Topi Piipponen, IPK

KalPa-laina on tuttu juniorimaajoukkueistakin. Luisteluvoimainen ja taitava hyökkääjä, joka on tärkeä palanen Iisalmen Peli-Karhuille. Takonut junioreissa kovalla tahdilla pisteitä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 20+15=35

2) Joona Monto 8+24=32

3) Joel Sund 10+21=31

4) Pekka Niemimaa 6+7=13

5) Eetu Torpström 6+7=13

IPK:n sisäinen pistepörssi (ennen perjantain TUTO-ottelua):

1) Aatu Hämäläinen 5+10=15

2) Mikko Juusola 10+2=12

3) Tuomas Vartiainen 5+7=12

4) Janne Katosalmi 5+6=11

5) Aleksi Hämäläinen 5+6=11

Mestis