Kiekko-Vantaa | Mestis

Työnteon kautta voittoon – Miro Mäkinen ratkaisi derbyn

17.02.2018

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä kaatamalla kauden viidennessä paikalliskamppailussa Espoo Unitedin maalein 2–1 hurjan taistelun jälkeen.

Kiekko-Vantaa tuli sisuntuneena kaukaloon ja jokainen pelaaja osoitti sydäntä kaukalossa: kroppaa laitettiin likoon ja yhtäkään tilannetta ei jätetty kesken. Lohipaidat olivat läpi illan hienolla työmoraalilla pelissä ja työhaalarit oli jokaisella pelaajalla ylös asti kiinni.

Oman mausteensa kiekkoiltaan toi se, että tunti ennen ottelun alkua Trio Areenan jäälle vuosi jäähdytysnestettä. Kamppailu jouduttiin siirtämään harjoitushallin puolelle.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän avauserän ja toinen eräkin oli joukkueelta hyvin mallikasta vääntöä. Päätöserässä Espoo United tuli päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta lohipaidat taistelivat hienosti loppuun saakka. Tolppien välissä Jani Kautto otti ratkaisuhetkillä tärkeitä voittavia torjuntoja.

Espoo United siirtyi ottelun alussa heti 1–0-johtoon puolustaja Kai Lehtisen osumalla, johon vahvan esityön tekivät Juuso Forsström ja Joonas Toivanen. Avauserässä Kiekko-Vantaan Joonas Hyttinen taklasi Espoo Unitedin Olli Iisakan laitaan rajusti ja lensi suihkuun, mutta lohipaidat kestivät alivoiman ja saivat lisäbuustia.

Lohipaitojen maalipyssy Julius Rantaeskola haki itselleen hienosti tilaa ja tälläsi lopulta isäntien tasoituksen tarkalla kudillaan Miro Mäkisen ja Atte Mäkisen esityöstä.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä ja maalipaikkansa. Lohipaitojen voittomaali syntyi ylivoimalla, kun kahdeksan ottelun pisteputkessa oleva Miro Mäkinen väänsi tahtomaalilla limpun verkkoon luukulta. Syöttöpisteet osumaan keräsivät kultakypärä Juuso Perttilä ja vahvan ottelun jälleen pelannut puolustaja Juho Rautanen.

Kolmas erä oli Espoo Unitedin selvää hallintaa, mutta Kiekko-Vantaa taisteli joukkueena todella sitkeästi ja puolusti tiukasti omaa maalinedustaa. Pelaajat laittoivat kroppaa likoon ja se palkittiin kolmella pisteellä.

Kiekko-Vantaa nousi voitollaan neljänneksi ja katkaisi samalla neljän ottelun tappioputkensa. Lohipaitojen taistelu kotiedusta jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Peliittoja vastaan.

Kiekko-Vantaa–Espoo United 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

1.55 0–1 Kai Lehtinen (Juuso Forsström, Joonas Toivanen)

14.53 1–1 Julius Rantaeskola (Miro Mäkinen, Atte Mäkinen)

31.01 2–1 Miro Mäkinen (Juuso Perttilä, Juho Rautanen) YV

Torjunnat:

Jani Kautto, K-Vantaa 7+7+19=33

Nico Viksten, Espoo United 11+12+4=27

Mestis