Kiekko-Vantaa | Mestis

Toni Leinosen edustama Jokipojat vieraaksi lauantai-illan huumaan

19.10.2018

Kiekko-Vantaa isännöi lauantaina Trio Areenalla huippukamppailussa Jokipoikia.

Kiekko-Vantaa on tasaisessa Mestiksessä yhdeksäntenä. Lohipaidat ovat keränneet kahdeksasta ottelusta 10 pistettä.

Vantaan kiekkoylpeys pelasi kolme edellistä otteluaan vieraskaukalossa. Lohipaidat kaatoivat puolustavan mestarin KeuPa HT:n 2–0, mutta koki tappiot niin Hermekselle kuin sarjärki LeKille.

– Odotan meiltä hyvää taisteluilmettä. Tiettyjä pelillisiä asioita täytyy saada paremmaksi ja pelinopeutta lisää. Turha meidän on sykistellä, vaikka muutama tappio onkin nyt alla. Jokipojat on aloittanut kauden hyvin, joten varmasti tiukka peli on tulossa, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Kiekko-Vantaa lähtee kääntämään kurssia ja hakemaan ehjää 60-minuuttista kotiyleisön edessä. Lohipaitojen esitykset ovat ailahdelleet pelien sisällä paljon, mutta potentiaalia Simo Mälkiän luotsaamalla ryhmällä on vaikka mihin.

– Meidän pitää olla kärsivällinen ja tehdä paljon töitä. Sitä kautta onnistumisia tulee ja saamme lisää itseluottamusta, Virta toteaa.

Työteliään, taistelevan, luisteluvoimaisen ja taitavan Kiekko-Vantaan ykköskentällinen Miro SaarelainenJoona MontoJoel Sund on kiistatta sarjan kuumin hyökkäystrio. Heistä Saarelainen johtaa ennen perjantain Mestis-kierrosta pistepörssiä, taikuri Joona Monto on kolmantena ja Joel Sund löytyy viidenneltä sijalta.

Jokipojat on sarjassa toisena. Ärjypaidat ovat keränneet yhdeksästä ottelusta yhteensä 17 pistettä. Viime kevään välieräjoukkue Jokipojat kohtaa perjantain kierroksella vieraskaukalossa TUTO:n, kun taas lohipaidat pääsevät lauantaina tuoreemmilla jaloilla liikenteeseen.

Helsingin IFK:n kanssa yhteistyötä tekevä Jokipojat on materiaaliltaan yksi sarjan kovimmista ryhmistä. Pakistosta löytyy taitoa ja hyökkäyksessä tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta.

Ärjypaitojen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa Lassi Raitanen, Joel Olkkonen, Mika Koivisto, Joonas Larinmaa, Lauri Huhdanpää, Tatu Kokkola ja Janne Väyrynen.

Jokipojat vahvistui reilu viikko sitten Kiekko-Vantaan entisellä kapteenilla Toni Leinosella. HIFK:n sopimuspelaajista joukkuetta vahvistavat tällä hetkellä maalivahti Niilo Halonen, puolustajat Eero Teräväinen sekä Niko Seppälä ja hyökkääjä Janne Hämäläinen.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja Jokipojat kohtasivat Mestis-klassikoissa neljä kertaa. Lohipaidat juhlivat voittoa kolmesti. Kaiken kaikkiaan joukkueet ovat iskeneet yhteen 57 kertaa. Voitot ovat näistä 32–24 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan.

– Meidän täytyy puolustaa hyvin ja olla omassa päässä herhiläisinä menossa vastustajan kimppuun. Kiekollista peliä haluamme myös parantaa, Virta tuumii.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat lauantaina klo 17 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput lauantai-illan kiekkohuumaan hankit täältä.

Seuraa heitä:

#29 Joona Harjama, K-Vantaa

Juonikas ja arvokas kahden suunnan sentteri. Tekee illasta toiseen ison työmäärän joukkueen eteen niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissa. Maestron hanskojen komennossa kiekko tottelee ja syötöt napsuvat lapoihin. Tutkapari Harjama–Tiainen löytävät koko ajan paremmin yhteistä säveltä.

#57 Toni Leinonen, Jokipojat

Älkää menkö sekaisin. Toni Leinonen on lauantaina Trio Areenan kaukalossa, mutta ärjypaita päällä. Erinomainen joukkuepelaaja ja vikkelä luistelija. Laadukas yksilö tähän sarjaan ja pelaaja, joka johtaa näyttää esimerkkiä päivittäisellä tekemisellään. Pitkään tälle kaudelle seuraa hakenut laitahyökkääjä on nakuttanut neljään otteluun tehot 1+1.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro Saarelainen 7+7=14

2) Joona Monto 6+7=13

3) Joel Sund 3+9=12

Jokipoikien sisäinen pistepörssi (ennen perjantain TUTO-ottelua):

1) Mika Koivisto 4+4=8

2) Joonas Larinmaa 3+5=8

3) Miro Väänänen 3+4=7

Mestis