Tiihonen veivasi Muikuille voiton sarja-avauksesta

02.09.2018

Kiekko-Vantaa nappasi täydet kolme pistettä sarja-avauksesta kaatamalla Trio Areenalla Diskoksen maalein 2–1 (1–1, 0–0, 1–0).

Muikut pelasi vahvan kamppailun ja onnistui nappaamaan lopulta kotikaukalossa Nuorten Mestiksen sarja-avauksessa täyden pistepotin, vaikka maalinteko hallinnasta huolimatta olikin tervanjuontia.

Hallitsevan mestarin Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen oli tyytyväinen ennen kaikkea Muikkujen alivoimapeliin.

– Hyvätasoinen ottelu sarja-avaukseksi. Omaa pelaamista rikkoi jäähyt. 12 minuuttia jäähyjä ja niistä kahdeksan toisessa erässä, joka oli meille hankala. Sitoutunutta ja kurinalaista alivoimaa meiltä.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat laitahyökkääjä Kalle Konttinen ja kolmannessa erässä rankkarista voitto-osuman veivannut hyökkääjä Juuso Tiihonen.

Muikkujen maalissa Niku Halla-Aho pysäytti 23 kiekkoa ja venyi varsinkin ottelun loppuhetkillä tärkeisiin torjuntoihin.

Ensimmäisellä 20-minuuttisella ja varsinkin päätöserässä Kiekko-Vantaa oli kotiyleisön edessä parhaimmillaan. Muikut hallitsi ja rakenteli useita vaarallisia maalipaikkoja. Toisessa erässäkin Jere Hänninen laukoi kertaalleen tolppaan ja harjoituskauden paras pistemies Jere Aunttila kutitteli ylärimaa.

– Kolmannessa erässä oltiin kuskin paikalla. Meidän olisi pitänyt pystyä tekemään niistä paikoista enemmän maaleja. Mielestäni ansaittu voitto meille. Tästä on hyvä jatkaa, valmentajavelho Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa Nuorten Mestiksessä ensi lauantaina KooVeen vieraana.

Kiekko-Vantaa–Diskos 2–1 (1–1, 0–0, 1–0)

7.41 1–0 Kalle Konttinen (Markku Kitunen, Roope Lakaniemi)

17.07 1–1 Juho Tiainen (Juha-Pekka Kaasinen, Eetu Elonen)

53.46 2–1 Juuso Tiihonen RL