Kiekko-Vantaa | Mestis

Tervetuloa lohipaitaan, Joona Monto!

12.04.2018

Juonikas keskushyökkääjä Joona Monto odottaa innolla ensimmäistä kauttaan Kiekko-Vantaan riveissä.

Oivaltavia syöttöjä, näyttäviä harhautuksia, palava halu voittaa, tunnollista pelaamista kahteen suuntaan ja tärkeitä maaleja. Mestiksen hyökkääjäeliittiin SaPKossa noussut Joona Monto on klassinen sentterityyppi.

– Olen aina ollut kiekollinen pelaaja ja pelintekijä. Tykkään enemmän syöttää kuin laukoa, hyvän pelinäkemyksen omaava Joona Monto kertoo. 

Hyvinkääläislähtöiselle Montolle tarttui mukaan kahden kauden aikana SaPKosta Mestis-mestaruus ja pronssi. Kaudella 2016–17 taiturimainen sentteri pelasi huippukauden SM-liigajäille ponnistaneiden Teemu Lepauksen ja Jonatan Tanuksen välissä.

– Kemia oli hyvä ja ajateltiin jääkiekosta samalla tavalla. Ei tarvinnut hirveästi sopia mitään, vaan pelasimme sellaista luomulätkää. Itsellä oli siinä vähän sellainen puolustavampi rooli, tuolloin pudotuspeleissä kätensä murtanut Monto valottaa.

Päättyneellä kaudella Monto tehtaili oman maali- ja piste-ennätyksensä Mestis-kaukaloissa. SaPKon kapteenina toiminut sentteri nakutti runkosarjassa 49 ottelussa tehot 13+28=41. Pudotuspeleissä Jää-Ahmojen kasvatti iski täppiä piste per peli tahdilla. 

– Kaksi vuotta Savonlinnassa oli hyvää aikaa. Kehityin pelaajana ja menestystäkin tuli. Siellä kannustettiin pelaamaan rohkeaa kiekollista peliä, mikä sopii minulle, Monto kehuu.

Nyt edessä ovat uudet haasteet. A-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2013 HPK:ssa voittanut Monto kirjoitti kahden suunnan sopimuksen KHL-seura Jokerien kanssa, mutta pelaa lähtökohtaisesti lohinutussa.

– Odottavaiset fiilikset. Pelit saisi jo alkaa, vaikka ne vasta viikko sitten loppui. Vantaalla on hyvä valmennusryhmä, täällä on tehty viime vuosina hyvää työtä ja varmasti nytkin meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä. Mukava tulla tänne pelaamaan, Monto sanoo.

Kiekko-Vantaa saa riveihinsä ennen kaikkea erinomaisen joukkuepelaajan ja taitavan pelintekijän.

– Tuon johtajuutta joukkueeseen, kokemusta voittamisesta ja luotettavaa kahden suunnan peliä. Tietenkin odotan itseltäni onnistumisia myös hyökkäyspäässä ja pyrin sitä kautta auttamaan myös joukkuetta, Monto kertoo.

Montolta löytyy tililtään kymmenen SM-liigaottelua HPK:n paidasta. Kunnolla portit kirkkaimpiin valoihin eivät kuitenkaan ole vielä auenneet.

– SM-liiga on seuraava steppi minulle. Sinne on ollut pyrkimys päästä, mutta portit eivät ole kunnolla auenneet. Näin Kiekko-Vantaan hyvänä mahdollisuutena siihen steppiin, Monto päättää. 

Mestis