Kiekko-Vantaa | Mestis

Tervetuloa, Jesse Niemi!

13.08.2018

Jesse Niemen otteista saadaan nauttia alkavalla kaudella Kiekko-Vantaan miehistössä.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen laitahyökkääjä Jesse Niemen kanssa.

– Aika nopeasti kaikki tapahtui ja eteni. Mälli (Simo Mälkiä) soitti ja kertoi mahdollisuudesta tulla tänne. Aika helppo päätös oli tulla Vantaalle pelaamaan, Jesse Niemi valottaa.

– Innolla odotan Mestis-uran alkua. Olen kuullut paljon hyvää sarjasta ja uskon olevani valmis miesten peleihin. Sopeutumista joukkueeseen auttavat varmasti useat entuudestaan tutut pelaajat, Niemi jatkaa.

Niemi pelasi viime kaudella A-nuorten SM-liigaa runkosarjavoittaja HPK:n riveissä, jossa hyökkääjä nakutti 49 ottelussa tehot 12+6=18.

– Se oli nousujohteinen kausi omalta osalta. Alku oli hankala armeijan takia, mutta loppukaudesta pystyin keskittymään olennaiseen, Niemi sanoo.

Kesäkuussa 21 vuotta täyttänyt Niemi on junioreissa edustanut myös kasvattajaseuraansa Kurraa, HIFK:ta, GrIFK:ta, HJK:ta ja Jokereita. Vantaalla syntyneeltä pelurilta löytyy C-nuorten SM-pronssi keväältä 2013.

Kaudella 2014–15 Niemi tehtaili Jokerien B-nuorten kapteenina 41 tehopistettä ja jätti pistepörssissä taakseen muun muassa NHL-pelaaja Henrik Borgströmin. Niemi on iskenyt junioreissa hyviä maalimääriä, mutta laitahyökkääjä tunnetaan ennen kaikkea yritteliäisyydestään.

– Maalinteko on ollut yksi vahvuuksistani. Kaikki lähtee kuitenkin työnteosta ja liikkumisesta. Jalkojen pitää liikkua, Niemi kertoo.

Tervetuloa lohiperheeseen, Jesse!

Mestis