Täysi pistepotti karkasi loppuhetkillä

20.01.2018

Ottelua mielin määrin hallinnut Kiekko-Vantaa kärsi katkeran tappion rankkareiden jälkeen maalein 3–4 kotikaukalossa, kun Iisalmen Peli-Karhut ryöväsi jännittävien vaiheiden jälkeen voiton.

Kiekko-Vantaa hallitsi lauantai-illan kiekkonäytelmää alusta loppuun, mutta hölmöili täyden pistepotin käsistään vain 27 sekuntia ennen päätössummeria. Lohipaidat myllyttivät sarjan huonoimman kotijoukkueen IPK:n päädyssä mielin määrin ja toisessa erässä isännillä oli paikat naulata peli lopullisesti.

IPK siirtyi avauserässä 0–1-johtoon ylivoimalla lähes erän ainoasta maalipaikastaan. Uransa 200. Mestis-ottelunsa pelannut laitahyökkääjä Aatu Hämäläinen latasi limpun verkkoon tarkalla kudillaan.

Kiekko-Vantaa dominoi suorastaan toista erää, eikä IPK:lla ollut oikeastaan palaakaan. Lohipaidat iskivät erän alussa tasoituksen, kun tehot 1+1 kerännyt sentteri Miro Mäkinen riisti karkin päädyssä ja maalinälkäinen Julius Rantaeskola veivasi rystyllä komean osuman.

Lohipaidat siirtyivät 2–1-johtoon erän puolivälissä, kun kultakypärä Juuso Perttilä tarjoili komean passin suorasta hyökkäyksestä takatolpalle sentterilupaus Erik Embrichille, joka tyylitteli limpun sisään. Hienoa tulokaskautta pelaava taitava keskushyökkääjä jatkoi pisteputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi.

Kolmas erä mentiin samalla kaavalla: lohipaidat hallitsivat kenttätapahtumia ja mylläsivät iisalmelaisvieraiden päässä. IPK tasoitti kamppailun kuitenkin Aatu Hämäläisen (2+1) laukauksella hienon syöttökuvion päätteeksi.

Kiekko-Vantaa siirtyi takaisin ansaittuun johtoon minuuttia myöhemmin: puolustaja Emil Leppänen toi kiekon hyökkäysalueella, ikitaistelija Joonas Hyttinen löysi syötöllään vikkeläjalkaisen sentteri Miro Mäkisen keskustasta. Kahden tehopisteen iltaa viettänyt seuran oma kasvatti pyssytti tarkasti ranteella takanurkkaan.

IPK haki lopussa vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia. Lohipaidoilla ei ollut oikeastaan mitään hätää missään vaiheessa, kunnes 27 sekuntia ennen loppua IPK:n Janne Katosalmi sivalsi 3–3-osuman iskettyään irokaran pussin pohjalle vantaalaisten hölmöiltyä omassa päässä.

Jatkoaikakin oli yhtä päätyä. Kiekko-Vantaa hallitsi ja määräsi tahdin. Se pääsi hakemaan ylivoimallakin lisäpistettä, mutta tänään se yski läpi illan.

Ratkaisu nähtiin voittolaukauskilpailussa, jossa ratkaisijaksi nousi IPK:n kultakypärä Tatu Kokkola. Kaksi syöttöpistettä saalistanut nuori sentteri veivasi tyylikkäästi limpun verkkoon ja toi lisäpisteen karhupaidoille. IPK:lle voitto oli ensimmäinen Mestis-historiassa Vantaalla.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi perjantaina kotiottelulla Kokkolan Hermestä vastaan.

Kiekko-Vantaa–IPK 3–4 VL (0–1, 2–0, 1–2, 0–0, 0–1)

12.58 0–1 Aatu Hämäläinen (Jussi Viitanen, Tatu Kokkola) YV

24.32 1–1 Julius Rantaeskola (Miro Mäkinen)

29.56 2–1 Erik Embrich (Juuso Perttilä)

47.46 2–2 Aatu Hämäläinen (Juha Virtanen, Lauri Heinonen)

48.42 3–2 Miro Mäkinen (Joonas Hyttinen, Emil Leppänen)

59.33 3–3 Janne Katosalmi (Tatu Kokkola, Aatu Hämäläinen)

65.00 3–4 Tatu Kokkola