Kiekko-Vantaa | Mestis

Tavoitteena ehjä 60-minuuttinen

23.02.2018

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa saa Tikkurilan lauantai-illan huumaan vieraita Kokkolasta. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa ja karsintakurimusta vastaan tappeleva Hermes iskevät yhteen lauantaina Trio Areenalla huippukamppailussa, josta ei tule tunteita ja tuoksuja puuttumaan.

– Vähän erilainen valmistautuminen meille tähän peliin, sillä olimme torstaina pelaamassa Jokereiden kanssa harjoituspeliä. Siellä näkyi paljon hyviä asioita pelissä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä. Lohipaidat ovat keränneet 46 ottelusta yhteensä 72 pistettä. Neljäntenä arkkivihollinen TUTO on samoissa pisteissä vantaalaisten kanssa. Takana Jokipojat ja LeKi ovat kuuden pisteen päässä.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa koki 2–3-jatkoaikatappion Peliittoja vastaan kotikaukalossa. Lohipaitojen maaleista vastasivat kultakypärä Juuso Perttilä ja hienoa tulokaskautta pelaava Alex Levänen

Kiekko-Vantaa on kerännyt viidestä edellisestä ottelustaan yhden. Lohipaitojen peli on viime aikoina ailahdellut paljon.

– Tiedämme, että pystymme pelaamaan hyvää jääkiekkoa ja voittamaan pelejä. Pitää saada pelaamisesta stressitöntä, Arvonen tuumii.

Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa on sarjan kahdeksanneksi kovin kotijoukkue. Lohipaidat ovat keränneet neljästä edellisestä kotipelistään pisteitä ja voittanut niistä kolme.

Hermes on sarjassa toiseksi viimeisenä. Tahmean alkukauden jumalpaidat ovat kuitenkin petranneet peliään valmentajavaihdoksen jälkeen huimasti. Hermes onkin ainut joukkue, jota Kiekko-Vantaa ei tällä kaudella ole onnistunut vielä voittamaan.

– Hermes on tosiaan ollut meille vaikea vastustaja. Meidän täytyy pelata hyvin joukkueena ja yksinkertaistaa tekemistä, Arvonen sanoo.

Hermeksellä on ennen viikonlopun kahta vierasottelua matkaa suoraan säilymiseen oikeuttavaan kymmenenteen sijaan viisi pistettä. Pudotuspelipaikkaan mahdollisuudet ovat enää oikeastaan seitinohuet.

Hermes on ennen perjantain vierasotteluaan Peliittoja vastaan neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. 

Hyökkäysvoimainen Hermes on kukistanut Kiekko-Vantaan tällä kaudella kolmesti, eikä Pasi Arvosen luotsaama miehistö ole saanut kuin pisteen keskinäisistä kohtaamisista. Lohipaidoilla on selvä revanssin paikka nyt kotiyleisön edessä. Vantaan kiekkoylpeys tarvitsee pisteitä kiihkeässä taistelussa kotiedusta. 

– Hermes pelaa aika samalla sapluunalla kuin Peliitatkin keskiviikkona. He paineistavat kovaa ja pelaavat pystysuunnan kiekkoa. Heillä on yksilötaitoa ja työteliäs joukkue. Samuel Jukuri on ollut meitä vastaan todella hyvä maalissa ja hänen ohittamiseen täytyy keksiä keinot, Arvonen tuumii.

Mestis-kamppailu Kiekko-Vantaa–Hermes lauantaina Trio Areenalla klo 17. Ostamalla Ticketmasterin kautta edullisemman ennakkolipun osallistut kahden ravintola La Locandan lahjakortin arvontaan.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 15+28=43

2) Janne Kivilahti 17+19=36

3) Juha Tarkkanen 7+22=29

Hermeksen pistepörssi: 

1) Samu Markkula 10+21=31

2) Joonas Sammalmaa 12+17=29

3) Niko Kuiri 10+8=18

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

6.1.2018 Hermes–Kiekko-Vantaa 4–3 JA

26.1.2018 Kiekko-Vantaa–Hermes 0–5

10.2.2018 Hermes–Kiekko-Vantaa 6–1

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

2) Kiekko-Vantaan puolustaja Juha Tarkkanen on Mestiksen pakkien pistepörssissä toisena. Tarkkanen on enää kolmen tehopisteen päässä Kimmo Pikkaraisen tekemästä Kiekko-Vantaan pakkien yhden kauden piste-ennätyksestä.

3) Kiekko-Vantaa on kerännyt neljästä edellisestä kotiottelusta pisteitä. 

Seuraa heitä:

#91 Eetu Pylkkänen, Kiekko-Vantaa

Alle 20-vuotiaiden maajoukkuepuolustaja pelaa jämäkästi kahteen suuntaan. Pyrkii pelaamaan fyysisesti ja puolustaa hyvin. Oikea käsi alhaalla operoiva pakkilupaus omaa kiekollista potentiaaliakin. 

#15 Samu Markkula, Hermes

Hermeksen kultakypärä johtaa joukkoja edestä illasta toiseen. Yrittää aina loppuun asti. Hyvä luistelija ja vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella. Jääkiekon ohella tunnetaan rap-artisti MC Marana.

 

Mestis