Kiekko-Vantaa | Mestis

Tärkeä viikko edessä – Kiekko-Vantaa janoaa voittojen tielle

06.02.2018

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kolme äärimmäisen tärkeää ottelua. Keskiviikkona lohipaitojen vieraaksi Trio Areenalle saapuu Peliitat.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on Mestiksessä neljäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 39 ottelusta yhteensä 64 pistettä. 

Taistelu pudotuspelipaikoista ja kotiedusta käy kuumana äärimmäisen tasaisessa sarjassa. Sija 3–9 ovat tällä hetkellä kymmenen pisteen sisällä toisistaan. 

Kiekko-Vantaan peli on ailahdellut vuodenvaihteen jälkeen paljon. Lohipaidat ovat hallinneet kiekollista peliä lähes jokaisessa kauden pelissään, mutta viime aikoina tehottomuus ja hölmöt virheet ovat kostautuneet. 

– Edelleen painitaan sen oman pelin kanssa. Peli pitäisi saada sille raiteille, mitä se oli alkukaudesta. Keskitymme omaan pelaamiseemme ja jälleen on mahdollisuus viedä sitä napsu eteenpäin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Vantaan kiekkoylpeys on sarjan kahdeksanneksi kovin kotijoukkue. Seitsemästä edellisestä kotipelistä Kiekko-Vantaa on kerännyt viisi voittoa ja kuudesta se on raapinut pisteitä. Lohipaidat ovat puolestaan sarjan paras vierasjoukkue. 

Vantaalaisilla on edessä kasvojen pesun paikka, kun se hävisi viime perjantaina kärkikamppailussa KeuPa HT:lle maalein 7–2. Lohipaidat oli ottelussa se joukkue joka vei kiekollista peliä, mutta sarjakärki rokotti jatkuvista virheistä kovalla prosentilla.

Kiekko-Vantaan on pertattava oikeastaan peliä jokaisella osa-alueella. Ylivoimapeli on ollut akilleen kantapää jo pidempään. Myös hölmöt virheet täytyy saada pois ja tietynlainen kipsi murrettua.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka kohtaa viime kauden seuransa. 

– Kamppailupelaaminen ja puolustaminen on asioita, joita pitää ehdottomasti parantaa. Silloin kun puolustat hyvin, niin silloin myös hyökkäät hyvin, Arvonen tuumii. 

Peliitat on sarjassa viimeisenä ja pudotuspelipaikkaan matkaa on nyt jo 21 pistettä. Heinolalaiset ovat saalistaneet 39 ottelusta yhteensä 36 pistettä. Peliitat on tehnyt sarjassa neljänneksi vähiten maaleja ja päästänyt omiin eniten osumia.

Peliitat katkaisi viime perjantaina kotikaukalossan viiden ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla RoKin jatkoajalla maalein 3–2.

Heinolalaiset ovat sarjan kymmenenneksi paras vierasjoukkue, mutta vielä huonommin se on pelannut kotikaukalossa. 

Peliitoilla on todella hyökkäysvoimainen joukkue kasassa, joten lohipaidat saavat olla hereillä ja tehdä täyden päivätyön pisteiden eteen. Heinolalaisten hyökkääjistä mieleen kannattaa painaa muun muassa Samuel Salosen, Severi Lahtisen, Valtteri Lipiäisen, Roope Mäkitalon ja Tatu Vihavaisen nimet. 

– Peliitat on taisteleva ja yritteliäs jengi. He ovat myös erittäin vaarallinen vastaiskujoukkue, Arvonen sanoo. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Joulukuussa Kiekko-Vantaa haki Heinolasta täyden pistepotin 5–2-lukemin kahdesti osuneen sentterilupaus Erik Embrichin johdolla. 

Mestis-kamppailu Kiekko-Vantaa–Peliitat keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Ostamalla edullisemman ennakkolipun Ticketmasterin sivuilta, osallistut kahden ravintola La Locandan lahjakortin arvontaan. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 13+25=38

2) Janne Kivilahti 15+18=33

3) Juha Tarkkanen 7+18=25

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Severi Lahtinen 11+23=34

2) Valtteri Lipiäinen 10+21=31

3) Tatu Vihavainen 9+19=28

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 34 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 21–13.

2) Kiekko-Vantaan Juuso Perttilä on pistepörssissä seitsemäntenä.

3) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Erik Embrich löytyy tulokkaiden pistepörssistä sijalta yhdeksän.

Seuraa heitä:

#67 Julius Rantaeskola, K-Vantaa

Maalinälkäinen hyökkääjä on ollut viime aikoina yksi Kiekko-Vantaan näkyvimmist hyökkääjistä. Alkukaudesta onnistumisia ei tullut, mutta viime aikoina tulostakin on syntynyt. Himoharjoittelija haluaa ratkaista pelejä ja se näkyy hänen otteistaan illasta toiseen. Omaa yhden sarjan parhaimmista laukauksista. 

#49 Samuel Salonen, Peliitat

Oli viime kaudella Mestiksen pistepörssin kolmonen pelatessaan KeuPassa. Alkukausi oli hankala Peliitoissa, mutta on viime aikoina takonut tehoja tiuhaan. Lähtee iltaan kolman ottelun mittaisessa pisteputkessa. Juonikas hyökkäyspään virtuoosi. Vaarallinen varsinkin ylivoimalla. 

Mestis