Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu kotiedusta jatkuu kotikaukalossa

20.02.2018

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona kotikaukalossa sarjajumbo Peliitat. Lohipaidoilla on edessään revanssin paikka.

– Emme voi päästä Peliittoja ylivoimahyökkäyksiin ja meidän pitää puolustaa laadukkaasti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 45 ottelusta yhteensä 71 pistettä. Matkaa kolmantena hurjassa voittoputkessa porskuttavaan Ketterään on yhdeksän pistettä. Takana arkkivihollinen TUTO on kahden pisteen päässä.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa lauantaina paikalliskamppailussa kaatamalla Espoo Unitedin maalein 2–1. Työmoraali palasi jälleen hyvälle tasolle ja pelissä oli paljon hyviä asioita. 

– Puolustuspelaaminen oli siinä hyvällä tasolla. Laukausten blokkaaminen ja kamppailupelaaminen oli myös sillä tasolla, jota voittaminen vaatii, Arvonen tuumii.

Ottelu pelattiin jäähdytysnesteen vuodettua Trio Areenan jäälle poikkeuksellisesti harjoitushallissa. Lohipaitojen osumista vastasivat maalipyssy Julius Rantaeskola ja kahdeksan ottelun pisteputkessa porskuttava Miro Mäkinen

Lohipaidat pelaavat runkosarjassa vielä viisi ottelua, joista neljä kotikaukalossa. Vantaan kiekkoylpeys tarvitsee lisää pisteitä plakkariin taistelussa kotiedussa, mutta myös pelin täytyy parantua jokaisella osa-alueella. Voittavat asiat täytyy tehdä huolellisesti illasta toiseen ja erikoistilannepelaamisen pitää olla mintissä kevään tosipeleissä. 

Myös oman alueen puolustuspeliin sekä maalinedustoille tarvitaan petrausta. Työmoraalin on säilyttävä 60 minuuttia ja sopiva rentous täytyy saada jälleen tekemiseen. 

Erinomaisesti syyskaudella pelanneella Kiekko-Vantaalla on kasassa laadukas joukkue tähän sarjaan. Varsinkin kultakypärä Juuso Perttilän johdolla hyökkäysosasto on kiistatta yksi sarjan kovimmista. Missään vaiheessa lohipaidat eivät kuitenkaan tällä kaudella ole päässeet pelaamaan täysin parhaalla mahdollisella ryhmällä loukkaantumisten vuoksi.

Kiekko-Vantaa on sarjan kahdeksanneksi paras kotijoukkue. Lohipaidat lähtevät iltaan kolmen kotiottelun mittaisessa voittoputkessa.

Peliitat on sarjassa viimeisenä. Heinolalaiset ovat keränneet 43 ottelusta yhteensä 42 pistettä. Eniten maaleja Mestiksessä päästäneillä heinolalaisilla on enää oikeastaan seitinohuet mahdollisuudet välttää putoamiskarsinnat.  

Pitkissä tappioputkissa tällä kaudella laahannut ja talousvaikeuksistakin kärsinyt Peliitat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme.

Entisen liigapuolustajan Santeri Heiskasen luotsaama Peliitat on sarjan toiseksi huonoin vierasjoukkue. Sen viimeisin täyden kolmen pisteen voitto vieraskaukalosta on joulukuun lopulta.

Peliittoja on kuitenkin aivan turha aliarvioida, sillä hyökkäysvoimaa kyllä löytyy ja se on osoittanut pystyvänsä haastamaan kenet tahansa tässa sarjassa.

Kiekko-Vantaa sai oppitunnin Peliitoilta viime perjantaina Heinolassa, jossa loppulukemat olivat tylyt lohipaitojen kannalta. Peliitat kaatoi Kiekko-Vantaan tuolloin lukemin 7–2.

– Kyllähän se ohipeli oli. Nyt on kasvojen pesun paikka. Jokaisen yksilön on nostettava tasoa siitä ja olla valmiina pelaamaan, Arvonen sanoo. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet niistä kaksi. Nyt joukkueet iskevät yhteen Trio Areenalla, jossa jää on saatu jälleen kuntoon.

Mestis-kamppailu Kiekko-Vantaa–Peliitat keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Ostamalla edullisemman ennakkolipun Ticketmasterin kautta, sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti ravintola La Locandaan.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 14+28=42

2) Janne Kivilahti 17+19=36

3) Juha Tarkkanen 17+19=28

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Severi Lahtinen 12+25=37

2) Valtteri Lipiäinen 10+24=34

3) Roope Mäkitalo 13+18=31

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 36 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 23–13.

2) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Miro Mäkinen lähtee iltaan kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa.

3) Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Rantaeskola on enää kuuden maalin päässä seurahistorian parhaan maalintekijän tittelistä Mestis-historiassa. Edellä ovat enää Artem Iossafov ja Petteri Linnonmaa.

Seuraa heitä:

#41 Robert Arrak, Kiekko-Vantaa

Taitava 18-vuotias Viron maajoukkuehyökkääjä on ollut viime aikoina Kiekko-Vantaan pirteimpiä hyökkääjiä. Hyvä luistelija, työteliäs kahteen suuntaan ja luova kiekon kanssa. Omaa myös hyvän maalivainun. Tehnyt hyvää jälkeä tällä kaudella myös nuorten SM-liigassa Jokereissa.

#66 Niko Kivelä, Peliitat

Lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Hyvällä maalivainulla varustettu laitahyökkääjä on iskenyt viimeiseen neljään otteluun yhteensä viisi osumaa. Liigakokemustakin omaava voimalaituri menee tilanteisiin kovaa. Vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella. 

Mestis