Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu kotiedusta huipentuu runkosarjan päätöskierroksella

06.03.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa runkosarjan viimeiseen otteluun paikallisvastustaja Espoo Unitedin vieraaksi. Molemmilla joukkueilla on ottelussa paljon panosta, joten luvassa on hurja taistelu arvokkaista sarjapisteistä.

– Meillä on tärkeä peli edessä ja molemmilla on panosta. Espoon kanssa on ollut tiukkoja ja tasaisia pelejä ollut. Hieno kiekkoilta tulossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 49 ottelusta yhteensä 78 pistettä. Takana arkkivihollinen TUTO hengittää niskaan kahden pisteen päässä.

Äärimmäisen vahvan alkukauden pelannut Kiekko-Vantaa on runkosarjassa joko neljäs tai viides. Lohipaidat saavat lauantaina starttaavissa puolivälierissä TUTO:n tai Jokipojat. Kotiedun merkitys on kiistatta suuri ja sen lohipaidat myös haluavat lunastaa.

Viidestä edellisestä ottelusta kolme voittanut Kiekko-Vantaa kohtasi viime viikolla kaksi sarjan kärkijoukkuetta. Lohipaidat pääsivät kunnolla mittaamaan tasoaan ja Pasi Arvosen luotsaama miehistö pelasikin kaksi hyvää ottelua. 

Vantaalaiset kaatoivat keskiviikkona sarjanousija Ketterän puolustajalupaus Eetu Pylkkäsen maalilla 1–0. Lauantaina hallitseva Mestis-mestari SaPKo haki Trio Areenalta 3–4-vierasvoiton. Ottelua hallinneen Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Otto-Eemeli Linke, Toni Leinonen ja Janne Kivilahti.

– Taistelevan Kiekko-Vantaan haluan nähdä. Viime viikon pelit oli meiltä hyviä. Oman pelin täytyy pysyä kasassa koko 60 minuuttia, Arvonen tuumii.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä 47 tehopisteellä. Sarjan hyökkääjäeliittiin lukeutuva Perttilä on iskenyt seurahistorian kolmanneksi kovimmat tehot yhdellä kaudella. Edellä ovat ainoastaan kaudella 2000-01 Mestiksen pistepörssin voittanut Markku Takala ja hopeakauden 2002-03 taikuri Ilari Filppula.

Kiekko-Vantaa on varmistanut tälläkin kaudella jo pääkaupunkiseudun herruuden. Voitot derbyistä ovat lohipaidoille 3–2 ja pisteet 10–5. Helmikuussa Kiekko-Vantaa kaatoi Espoo Unitedin Tikkurilan harjoitushallissa pelatussa ottelussa lukemin 2–1 maalipyssy Julius Rantaeskolan ja Miro Mäkisen osumilla. 

Espoo United on sarjassa kahdeksantena ja se taistelee tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta LeKin kanssa. Varmistaakseen playoff-paikan espoolaiset tarvitsevat täyden pistepotin, mutta tappiollakin se voi päästä mukaan kevään tosipeleihin.

Viidestä edellisestä ottelusta Espoo United on voittanut kaksi. Runkosarjan päätöspeliin se lähtee kaksi tappiota allaan, jotka tulivat vieraskiertueelta Kokkolasta sekä Rovaniemeltä.

Espoo Unitedin kultakypärää kantaa lohipaidassakin kaksi kautta viilettänyt laitahyökkääjä Aleksi Järvinen, joka on saalistanut 34 täppää. 

Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu Espoo United–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Metro Areenalla klo 18.30. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 16+31=47

2) Janne Kivilahti 19+20=39

3) Juha Tarkkanen 7+22=29

4) Miro Mäkinen 13+13=26

5) Joona Harjama 5+21=26

Espoo Unitedin sisäinen pistepörssi:

1) Aleksi Järvinen 14+20=34

2) Aleksi Rutanen 14+17=31

3) Juuso Forsström 5+26=31

4) Kai Lehtinen 11+17=28

5) Jesse Ylönen 14+12=26

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

27.10.2017 Espoo United–Kiekko-Vantaa 1–4

28.10.2017 Kiekko-Vantaa–Espoo United 2–1

1.12.2017 Kiekko-Vantaa–Espoo United 1–5

30.12.2017 Espoo United–Kiekko-Vantaa 3–2 VL

17.2.2018 Kiekko-Vantaa–Espoo United 2–1

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Espoo United ovat kohdanneet Mestis-historiassa 10 kertaa. Voitot niistä ovat lohipaidoille 6–4.

2) Tohtori Juuso Perttilä on tehnyt tällä kaudella 16 maalia, mutta niistä vain yksi on syntynyt ylivoimalla.

3) Kiekko-Vantaan puolustaja Juha Tarkkanen on vain kolmen tehopisteen päässä Kimmo Pikkaraisen nimissä olevasta seurahistorian yhden kauden pakkien piste-ennätyksestä.

Seuraa heitä:

#5 Ville Virtanen, Kiekko-Vantaa

Viime Mestis-viikon mehukkaimman pommin Ketterän tähtisentteri Jesse Juntheikkiin puhtaalla ja kovalla avojään pommilla antanut puolustaja hoitaa oman ruutunsa illasta toiseen varmasti. Pelaa peruspeliä ja tekee kaikkensa joukkueen eteen. Laittaa kroppaa likoon. Kova halu voittaa.

#28 Victor Westermarck, Espoo United

Espoolaisten puolustuksen liideri. Pelaa isoja minuutteja ja vieläpä hyvällä tasolla. Vahva omassa päässä ja perustaitava kiekon kanssa. Laukoo painavasti oikea käsi alhaalta. Jäähonka-kasvatti on parhaimmillaan SM-liigatason puolustaja. Kokemusta 14 ottelun verran myös lohipaidasta. 

Mestis