Kiekko-Vantaa | Mestis

Täältä tullaan Nuorten SM-liiga! – Kiekko-Vantaa varmisti nousun vierasvoitolla

12.12.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret kukistivat Nuorten Mestiksen toiseksi viimeisessä ottelussa vieraskaukalossa Blues Akatemian maalein 4–1. Muikut varmistivat nousun Nuorten SM-liigaan.

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa ja sarjanelonen Blues Akatemia iskivät yhteen Nuorten Mestiksessä Tapiolassa. Ottelusta muodostui kiihkeä ja vauhdikas kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan ja nousujohteisen vieraskamppailun.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hermostunut. Blues prässäsi jopa yltiöpäisesti. Meidän oma peli puuroutui ja kuskattiin kiekkoa yksin. Kaksi viimeistä erää pelattiin todella laadukasta kiekkoa, eikä vastustajalla ollut työkaluja meidän hyökkäysalueen puolustuspeliin. Saimme pitkiä hyökkäyksiä ja rakensimme hyviä maalipaikkoja. Maalissa Halla-Aho oli todella hyvä, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Muikkujen maaleista vastasivat Hannu Penttinen, Oliver Kiljunen (1+1), Samu Poutanen (1+1) ja loppulukemat tyhjään nuottaan iskenyt Ville Österman (1+1).

Tolppien välissä Niku Halla-Aho oli erinomainen ja pysäytti 19 kiekkoa. Vain Blues Akatemian Miki Jurmu onnistui Halla-Ahon kertaalleen yllättämään.

Viime kaudella Kiekko-Vantaan nousu Nuorten SM-liigaan jäi maalierosta kiinni. Nyt unelmasta tuli vihdoin totta.

– Olen äärettömän ylpeä joukkueesta. Viime kaudella tämä runko oli jo todella lähellä nousua. Osa pelaajista pääsee viimeisenä A-juniorivuotenaan nyt pelaamaan Nuorten SM-liigaa. Monelle tämä on kruunu kaikelle pelata Muikku-paita päällä Nuorten SM-liigaa. Se on kova juttu nousta, sillä kilpailijoita on ollut paljon. Tämä ei tullu onnenkantamoisella, Manninen hehkutti.

Hallitseva Nuorten Mestiksen mestari Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa sunnuntaina Ketterän vieraana. Nuorten Mestiksen alkusarjan päätöspelissä ei Muikuilla enää panosta ole.

Blues Akatemia–Kiekko-Vantaa 1–4 (0–0, 0–2, 1–2)

36.06 0–1 Hannu Penttinen (Jare Juutilainen)

37.57 0–2 Oliver Kiljunen (Ville Österman, Samu Poutanen)

40.38 0–3 Samu Poutanen (Niko Lottanen, Oliver Kiljunen) YV

57.51 1–3 Miki Jurmu (Miro Uunimäki, Marcus Aho)

58.34 1–4 Ville Österman TM

Torjunnat:

Valtteri Valtonen, Blues Akatemia 7+13+12=32

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 5+7+7=19

Mestis