Synkkä puolitoistaminuuttinen kostautui – TUTO nousi jatkoaikatrillerissä voittoon

28.12.2018

Kiekko-Vantaa kärsi kirvelevän ja katkeran jatkoaikatappion vuoden viimeisessä kotiottelussaan sarjakolmoselle TUTO:lle maalein 4–5 (1–0, 3–1, 0–3, 0–1).

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen neljättä kertaa tällä kaudella Mestis-klassikossa. Jälleen kerran näiden kahden joukkueen välisestä kamppailusta kehkeytyi kiihkeä ja hurja taistelu pisteistä.

Kiekko-Vantaa palasi joulutauolta vahvasti ja hallitsi mielin määrin avauserää. Lohipaidoilla oli tolkuton määrä laadukkaita maalipaikkoja ensimmäisen 20-minuuttisen aikana, jolloin se pyöritti peliä mallikkaasti.

Kiekko-Vantaa siirtyi ensimmäisen erän alussa 1–0-johtoon, kun puolustaja Jere Kiviniemi (1+1) kiskaisi suorasta hyökkäyksestä limpun yläkulmaan Erik Embrichin syötöstä.

Toinen erä oli tasaisempi ja molemmilla oli hallintajaksonsa. TUTO painoi ajoittain todella väkevästi, mutta lohipaidat taistelivat sitkeästi ja olivat maalipaikoissa tehokkaita. Tolppien välissä Waltteri Ignatjew torjui läpiajon ja venyi muutamaan upeaan pelastukseen.

Isännät siirtyivät 2–0-johtoon ennen erän puoliväliä, kun puolustaja Tyko Karjalainen nousi oikealta ja napautti kiekon tarkalla kudilla takanurkkaan.

TUTO kavensi maalin jälkeisessä vaihdossa, kun laitahyökkääjä Niko Ahoniemi iski suoraan Juho Virtasen aloitusvoitosta 2–1-osuman.

Kiekko-Vantaan tehonyrkki pelasi läpi illan näyttävää hyökkäyspeliä ja vastasi kahdesta seuraavasta maalista. Ensin Joel Sund tinttasi maagisella rannelaukauksellaan limpun etuylänurkkaan juonikkaan pelintekijän Joona Monton (0+2) erinomaisesta tarjoilusta.

Seuraavaksi Mestiksen maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen (1+1) jatkoi pisteputkeaan kahdeksan ottelun mittaiseksi ja maaliputkeaan neljän ottelun mittaiseksi pyssyttämällä suorasta hyökkäyksestä kiekon ylänurkkaan taikuri Monton maagisesta syötöstä.

Kaikki näytti kolmanteen erään lähdettäessä hyvältä, kun Kiekko-Vantaa johti 4–1. TUTO painoi rajusti päälle ja hallitsi peliä. Lohipaidat suojelivat johtoaan hyvin aina 56. peliminuutille saakka ja ylivoimalla isännillä oli paikat lyödä peli viimeistään pakettiin.

Synkkä puolitoistaminuuttinen hiljensi kotiyleisön. TUTO latoi kolme maalia puoleentoista minuutin aikana ja tuli tasoihin: Eetu Elo iski ylivoimalla kanadalaiskonkari Kurtis McLeanin poikittaissyötöstä 4–2, Nico Friman peippaili 4–3-kavennuksen ja Sami Salminen paukutti yläpeltiin 4–4-tasoituksen entistä seuraansa vastaan.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, mutta sitä ehdittiin pelata vain 39 sekuntia. Kiekko-Vantaan omat kasvatit Atte Mäkinen ja Miro Mäkinen pistivät pelin pakettiin. Atte laukoi terävästi takapatjaan ja Miro puttasi voittomaalin puolityhjään rysään.

Murheellinen perjantai-ilta on nollattava nopeasti. Yhden pisteen plakkariin lisää saanut ja kuudenneksi noussut Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina SaPKon vieraaksi Savonlinnaan.

Kiekko-Vantaa–TUTO 4–5 JA (1–0, 3–1, 0–3, 0–1)

2.15 1–0 Jere Kiviniemi (Erik Embrich)

28.21 2–0 Tyko Karjalainen (Ville-Valtteri Mustonen)

28.34 2–1 Niko Ahoniemi (Juho Virtanen)

34.55 3–1 Joel Sund (Joona Monto, Miro-Pekka Saarelainen)

38.39 4–1 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto, Jere Kiviniemi)

56.10 4–2 Eetu Elo (Kurtis McLean, Nico Friman) YV

56.55 4–3 Nico Friman (Eetu Elo, Nuutti Viitasalo)

57.39 4–4 Sami Salminen (Otto Mäkinen, Lassi Kokkala)