Kiekko-Vantaa | Mestis

Suomen Jääkiekkomuseo muisti Kalevi Helppolaista elämäntyöpalkinnolla – keskiviikkona juhlitaan Trio Areenalla

19.11.2018

Kiekko-Vantaan hallituksen puheenjohtaja Kalevi Helppolainen on tehnyt upeaa työtä suomalaisen jääkiekkoilun eteen.

Suomen Jääkiekkomuseo (Hockey Hall of Fame Finland) aateloi perjantaina Suomi-kiekkopäivän yhteydessä 9. marraskuuta kuusi uutta Jääkiekkoleijonaa ja palkitsi Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinnolla kaksi pitkän uran jääkiekon eteen tehnyttä vaikuttajaa.

Yrjö Salminen- elämäntyöpalkinnon saivat Kiekko-Vantaan hallituksen puheenjohtaja Kalevi Helppolainen ja Reijo Mäki-Korvela.

Jääkiekkoleijoniksi puolestaan aateloitiin pelaajista Kirsi Hänninen, Olli Jokinen, Antero Niittymäki, Jarkko Ruutu, Kimmo Timonen ja erotuomari Jyri Rönn.

Tampereella museokeskus Vapriikissa sijaitsevan Hockey Hall of Fame Finlandin kunniaseinälle nimensä saanut Helppolainen on tehnyt merkittävän uran yrittäjänä ja pitkän päivätyön jääkiekkovaikuttajana.

– Juniorikiekon puolesta olen puhunut aina ja varsinkin Jääkiekkoliiton valtuustossa. Se on ollut sydämen asia, Kalevi Helppolainen kertoo.

Helppolainen toimi Vantaan Energia Oy:n puheenjohtajana vuosina 1998–2015. Kiekko-Vantaa ry:n puheenjohtajana hän on toiminut yli 20 vuoden ajan ja kuulunut myös seuran osaomistajana vuodesta 2000 saakka.

– Kiekko-Vantaa on pysynyt pystyssä kaikki nämä vuodet ja mennyt toiminnaltaan eteenpäin. Monet Mestis-seurat ovat käyneet läpi jopa konkurssit, Helppolainen muistuttaa.

Helppolainen toimi Mestistä pyörittävän Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtajana 2002–08. Jääkiekkoliiton liittovaltuuston jäsen hän oli vuosina 1999–2002. Valtuuston varapuheenjohtajana Helppolainen toimi 2002–08. Jääkiekkosäätiön hallitukseen hän on kuulunut vuosina 2008–2018.

– Paljon olen pystynyt ajamaan Mestiksen asiaa näiden vuosien aikana. Tämä sarja on merkittävässä roolissa suomalaisessa jääkiekossa. Tärkeää olisi saada taas SM-liiga auki ja Mestis-seuroille mahdollisuus nousuun. Se olisi tärkeä asia koko suomalaisen jääkiekon tilan ja kehityksen kannalta, Helppolainen sanoo.

Näiden lisäksi Helppolaiselle on myönnetty Jääkiekkoliiton kultainen ansiomerkki 2005 ja Suomen Yrittäjäristin suurristi vuonna 2003.

Talousneuvoksen arvonimen Helppolainen sai vuonna 1994. Suomen Leijonan ritarikunnan 1. luokan ritarimerkki sekä Suomen liikuntakulttuurin -ja urheilun kultainen ansiomitali hänelle myönnettiin vuonna 2005.

– Olen aina ollut kova urheilumies. Jääkiekko on viihdyttävä ja mukaansatempaava laji. Joukkuepelissä oppii tärkeitä taitoja, jotka kantavat elämässä ylipäätään. Todella tärkeää, että nuoret ja lapset löytävät liikunnan pariin myös terveyden kannalta, Helppolainen tietää.

Kiekko-Vantaa onnittelee Kalevi Helppolaista keskiviikon kotiottelussa, jossa lohipaidat saavat vieraakseen Mestis-klassikkoon TUTO:n. Tule paikalle seuraamaan juhlallisuuksia ja kuumaa kamppailua sarjapisteistä. Ennakkoliput hankit kätevästi ja edullisemmin täältä.

Mestis