Sarjakärki LeKi haki pisteet Tikkurilasta

31.10.2018

Kiekko-Vantaa kärsi kotikaukalossa kirvelevän tappion Trio Areenalla sarjakärki LeKille maalein 3–5 (1–2, 1–2, 1–1).

Kiekko-Vantaa ja LeKi iskivät yhteen Trio Areenalla keskiviikkona. Kyseessä oli kauden kolmas kohtaaminen joukkueille runkosarjassa.

Tikkurilassa nähtiin vauhdikas kiekkopeli, josta ei tapahtumia puuttunut. LeKi sai vahvan startin ja siirtyi nopeasti 0–2-johtoon Otto Latvalan ja Matias Haarasen osumilla.

Kiekko-Vantaa kavensi taukolukemiksi 1–2, kun puolustajalupaus Roope Reini latasi ylivoimalla suoraan Alex Leväsen hyökkäyspään aloitusvoitosta kiekon rysään. Maali oli ensimmäinen Reinille Mestiksessä.

Kiekko-Vantaa paransi peliään toisen erän alussa, mutta saukkopaidat käyttivät maalipaikkansa tehokkaasti ja iskivät kaksi seuraavaa osumaa. Ensin Valtteri Lemmetty paukutti limpun ylänurkkaan ja HPK-laina Otto Latvala tinttasi kultakypärä Niclas Luceniuksen neliön puhkaisevasta poikittaissyötöstä tilanteeksi jo 1–4.

Lohipaidat iskivät kuitenkin nopean kavennuksen, kun lupaava ja taitava kiekollinen puolustaja Eetu Torpström täräytti hienon sommitelman päätteeksi limpun pussiin. Syöttöpisteet maaliin korjasivat, pisteputkeaan neljän ottelun mittaiseksi kasvattanut Erik Embrich ja uransa ensimmäisen tehopisteen Mestiksessä saalistanut Jere Kiviniemi.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa laittoi kirivaihteen päälle. Maestro Joona Harjama iski kauden toisen maalinsa suoran hyökkäyksen päätteeksi. Tyko Karjalainen käynnisti hyökkäyksen, pirtreästi debyytissään esiintynyt Ville-Valtteri Mustonen laukoi terävästi ja sentteri Joona Harjama tuuppasi maaliviivalta arvokkaan kavennuksen.

Lohipaidoilla oli lopussa hyviä paikkoja tulla tasoihin, mutta LeKin maalissa Kimmo Rautiainen venyi isoihin torjuntoihin ratkaisuhetkillä. Mainion matsin pelannut Erik Embrich oli kahdestikin todella lähellä maalintekoa, mutta tällä kertaa ei edes tuuri ollut isäntien puolella.

Loppulukemat 3–5 iski tyhjään rysään Santeri Vuoti.

Sarjakärjessä jatkava LeKi otti jo yhdeksännen perättäisen voiton. Kiekko-Vantaan kolmen ottelun pisteputki katkesi.

Lohipaidat jatkavat kauttaan perjantaina Ketterän vieraana Imatralla.

Kiekko-Vantaa–LeKi 3–5 (1–2, 1–2, 1–1)

1.31 0–1 Otto Latvala

9.38 0–2 Matias Haaranen (Niclas Lucenius, Anton Ollikainen)

14.50 1–2 Roope Reini (Alex Levänen) YV

24.47 1–3 Valtteri Lemmetty (Janne Seppänen, Anton Ollikainen)

30.37 1–4 Otto Latvala (Niclas Lucenius, Anton Ollikainen) YV

31.52 2–4 Eetu Torpström (Jere Kiviniemi, Erik Embrich)

46.56 3–4 Joona Harjama (Ville-Valtteri Mustonen, Tyko Karjalainen)