Kiekko-Vantaa taipui SaPKolle rankkareilla jännitysnäytelmässä

26.10.2018

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän kotitappion kovatasoisessa Mestis-näytelmässä SaPKoa vastaan voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4–5.

Toissa kevään finalistit Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskivät yhteen Trio Areenalla. Molemmat joukkueet laittoivat parasta pöytään ja Tikkurilan perjantai-illassa nähtiinkin todella laadukas kiekkopeli, josta ei tapahtumia puuttunut.

Kiekko-Vantaa petrasi pelaamistaan tahmean avauserän aikana. Toinen erä oli lohipaidoilta erinomainen ja kolmannella 20-minuuttisella lohipaidoilla oli useita vahvoja hallintajaksoja.

SaPKo siirtyi avauserän alussa johtoon, kun pässipaitojen kultakypärä Atte Karppinen niittasi kapteeni Juuso Forsströmin loistavasta esityöstä limpun verkkoon.

Lohipaidat onnistuivat vain kuusi sekuntia ennen avauserän loppua tasoittamaan, kun Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen viimeisteli suorasta hyökkäyksestä. Hienon syötön osumaan tarjoili Joel Sund ja kakkossyötön kirjautti uran ensimmäisen tehopisteensä Mestiksessä kerännyt puolustajalupaus Roope Reini.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta todella vahva ja se hallitsi peliä. SaPKo kuitenkin iski vastahyökkäyksestä 1–2-johtomaalin, kun näppärä laitahyökkääjä Matias Lainio pyssytti suorasta luistelusta kiekon etuyläkulmaan.

Lohipaidat jatkoivat harmittavasta takaiskusta huolimatta laadukasta tekemistä. Lahjakas ja taitava kiekollinen puolustaja Eetu Torpström sivalsi 2–2-tasoituksen juonikkaan Erik Embrichin mainiosta tarjoilusta. Kakkossyötön korjasi puolustaja Tyko Karjalainen.

Kiekko-Vantaa onnistui jälleen iskemään makean pukukoppimaalin, kun kapteeni Pekka Niemimaa puttasi ylivoimalla maalin edestä irtokiekon pömpeliin. Syöttöpisteet merkittiin kolmen tehopisteen iltaa viettäneelle ja Mestiksen pistepörssin kärkeen nousseelle Miro-Pekka Saarelaiselle ja juonikkaalle pelintekijälle Joona Montolle.

Kolmannen erän alku oli lohipaidoilta vaisumpi ja SaPKo onnistui tasoittamaan suorasta hyökkäyksestä Eetu-Santeri Koivusen osumalla. Lohipaidat kuittasivat tilanteen heti maalin jälkeisessä vaihdossa, kun Joel Sund napautti oman irtokiekkonsa rysään ketjukaveriensa Miro-Pekka Saarelaisen ja Joona Monton syötöistä.

SaPKo onnistui tasoittamaan vauhdikkaan ja viihdyttävän kiekkonäytelmän erän puolivälin jälkeen, kun Jaakko Lantta seurasi omasta laukauksesta tulleen irtopalan verkon perukoille.

Viime kauden pronssijoukkue SaPKo pääsi lopussa jauhamaan ylivoimalla ja kultakypärä Atte Karppisella olikin aivan avopaikka iskeä pässipaidoille johtomaali. Lohipaitojen onneksi laukaus meni jo tyhjänä ammottavasta maalista ohi. Vantaalaisten maalissa Juho Ratilainen venyi lopussa useampaankin tärkeään pelastukseen.

Jatkoajalla lohipaidoilla oli selvästi paremmat tontit ja Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan ylivoimallakin, mutta tulosta ei tällä kertaa sarjan parasta alivoimaa vastaan syntynyt ja Roope Urpolahti pelasti torjunnoillaan vieraat.

Ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailun 11. parissa. Lohipaidoilta Joel Sund ja Riku Tiainen olivat onnistuneet ja SaPKolta Jimi Kuronen sekä Matias Lainio heiluttivat verkkoa aiemmin. Voitto-osuman peippaili lopulta hienoa tulokaskautta pelaava Atte Karppinen.

Kiekko-Vantaalle jäi näin ollen käteen hyvän peliesityksen jälkeen yksi piste. Lohipaidat ovat nyt kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kuudentena oleva Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan keskiviikkona kotiottelulla sarjakärki LeKiä vastaan.

Kiekko-Vantaa–SaPKo 4–5 VL (1–1, 2–1, 1–2, 0–0, 0–1)

3.03 0–1 Atte Karppinen (Juuso Forsström, Matias Lainio)

19.53 1–1 Miro-Pekka Saarelainen (Joel Sund, Roope Reini)

30.37 1–2 Matias Lainio (Atte Karppinen)

35.48 2–2 Eetu Torpström (Erik Embrich, Tyko Karjalainen)

39.54 3–2 Pekka Niemimaa (Miro-Pekka Saarelainen, Joona Monto) YV

41.56 3–3 Eetu-Santeri Koivunen (Sami Aksila, Matias Rauvola)

42.10 4–3 Joel Sund (Miro-Pekka Saarelainen, Joona Monto)

51.24 4–4 Jaakko Lantta (Toni Henttonen, Sami Aksila)