Kiekko-Vantaa | Mestis

Sami Salminen lohipaitaan

07.06.2018

Sami Salminen hyökkää ensi kaudella Kiekko-Vantaan riveissä.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen hyökkääjä Sami Salmisen kanssa.

– Hyvillä fiiliksillä tulen lohipaitaan. Alustavasti oli suunniteltu, että syksyyn odotetaan sopimusneuvotteluja. Päästiin kuitenkin Kiekko-Vantaan kanssa hyvin yhteisymmärykseen, Sami Salminen valottaa.

Isokokoinen hyökkääjä viiletti viime kaudella Mestis-hopeaa voittaneen TUTO Hockeyn riveissä, jossa nakutti 10 runkosarjaottelussa tehot 0+7. Pudotuspeleissä Salminen saalisti 11 ottelussa tehot 0+1.

Viime syksynä raamikas 193-senttinen laituri antoi näyttöjä Vaasan Sportin liigajoukkueessa, mutta vammat pilasivat hyökkääjän koko alkukauden.

– Selkä leikattiin, enkä päässyt kunnolla edes hakemaan liigapaikkaa. Kuusi kuukautta meni kuntoutuksessa ennen kuin pääsin pelaamaan. TUTO otti sitten mukaan ja mentiin melkein päätyyn saakka. Ihan hyvä päätös kaudelle siihen nähden, että näytti etten pelaisi ollenkaan, Salminen sanoo.

Ensi kaudella juonikas hyökkääjä haluaa pelata ehjän ja hyvän kauden sekä auttaa joukkuetta Kiekko-Vantaata menestymään.

– Lähdetään rakentamaan hyvää ja ehjää kautta. Viime vuonna ei finaaleista tullut voittoa. Nyt taistellaan taas siitä, että pääsisi nostamaan kannua, Salminen linjaa.

Helsingin IFK:n kasvatti vietti viisi kautta Pohjois-Amerikassa ennen paluutaan Suomeen. Neljä kautta Salminen viihtyi Pohjois-Michiganin yliopistossa.

– Paljon hyviä kokemuksia sieltä jäi käteen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Sain koulutuksen ja jenkkivuodet opettivat kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi, Salminen toteaa.

Oikealta laukova taitava ja lupaava Salminen on takonut junioreissa hurjia pistemääriä. 25-vuotias hyökkääjä on voittanut urallaan B-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2010, jolloin voitti myös runkosarjan maalipörssin.

Lisäksi juonikkaalta ja monipuoliselta Salmiselta löytyy vyöltä A-nuorten SM-hopea keväältä 2012 Jokereista. 45 täppää tuolloin tehtailleen Salmisen seurakavereina tuolloin operoivat lohipaidastakin tutut Esa Lindell, Teemu Henritius, Aleksi Rekonen, Otso Rantakari, Oskari Manninen, Aleksi Mustonen, Jere Karjalainen ja pikkuveli Saku Salminen.

– Junioreissa olin pistenikkari ja ehkä vähän sellainen oikoja, joka ajatteli peliä hyökkäyksen ehdoilla. Jenkeissä opin puolustuspelaamisen tärkeyden. Nykyään olen kokonaisvaltaisempi pelaaja: pystyn tekemään maaleja, rakentamaan paikkoja ja pystyn pelaamaan laidassa tai keskellä, Salminen tuumii.

Tervetuloa lohipaitaan, Sami Salminen!

Mestis