Saarelainen upotti Jokipojat jatkoaikatrillerissä

20.10.2018

Kiekko-Vantaa kaatoi upean peliesityksen jälkeen jatkoajalla Jokipojat kotikaukalossa maalein 3–2 (0–0, 1–2, 1–0, 1–0). Lohipaitojen sankariksi nousi hattutempun tehtaillut Miro-Pekka Saarelainen.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat iskivät yhteen lauantai-illan Mestis-klassikossa, josta tuli äärimmäisen laadukas ja viihdyttävä kiekkopeli.

Lohipaidat laittoivat kaiken likoon kotiyleisön edessä ja lopputuloskin oli sen mukainen. Sarjakakkonen Jokipojat antoi todella kovan vastuksen, eikä kaukalossa saanut mitään taaskaan ilmaiseksi.

Avauserä oli Trio Areenalla todella tasainen ja maaliton, mutta vauhtia oli kuin Monzassa ja tilanteita syntyi molempiin päihin.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Molemmissa päissä maalivahdit esittivät toinen toistaan upeampia pelastuksia.

Kiekko-Vantaa avasi kuparisen illan ensimmäisellä ylivoimallaan, kun kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen niittasi taikuri Joona Monton taidokkaasta tarjoilusta kiekon verkon perukoille. Kakkossyötön merkkautti hienon ottelun pakistossa pelannut Eetu Torpström.

Jokipojat tuli toisen erän puolivälin jälkeen rinnalle ja ohi. Ensin tehohyökkääjä Joonas Larinmaa löi onnekkaan tasoituksen ja erän lopussa isokokoinen laitahyökkääjä Janne Väyrynen viimeisteli maalin edestä suorasta hyökkäyksestä johtomaalin.

Kolmas erä oli erinomaista jääkiekkoa, eikä tapahtumia, vauhtia, taklauksia, taisteluja tai maalipaikkoja puuttunut.

Kiekko-Vantaa tuli kolmannen erän alussa tasoihin: pisteputkeaan jatkanut juonikas pelintekijä Joona Monto tarjoili pelivälineen riiston jälkeen Miro-Pekka Saarelaiselle, joka peippaili illan toisen osumansa.

Molemmilla joukkueilla oli lopussa omat paikkansa iskeä voittomaali kolmannen erän aikana. Lohipaidoilta parhaisiin tontteihin pääsivät takakulmaa hakenut maestro Joona Harjama ja ylärimaa kutitellut Alex Levänen.

Ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla. Lohipaitojen sankariksi nousi Mestiksen maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen, joka niputti maagisilla harhautuksilla ärjypaitojen kolmikon ja veivasi rystyllä pikkumustan maalin kattoon. Syöttöpisteet liukasliikkeisen ja taiturimaisen Saarelaisen kauden toisen hattutempun kruunanneeseen osumaan keräsivät kokoonpanoon hienon paluun tehneet Nico Nurmikanta ja Erik Embrich.

Lohipaitojen maalilla 18-vuotias veskarilupaus Waltteri Ignatjew jatkoi hienoja otteitaan ja antoi torjunnoillaan Ruutanoiden juhlaottelussa Kiekko-Vantaalle mahdollisuuden voittaa.

Vantaan kiekkoylpeys jatkaa kauttaan keskiviikkona Kooveen vieraana Hakametsän jäähallissa.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat 3–2 JA (0–0, 1–2, 1–0, 1–0)

21.50 1–0 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto, Eetu Torpström) YV

33.35 1–1 Joonas Larinmaa (Tatu Kokkola)

38.14 1–2 Janne Väyrynen (Toni Leinonen, Miro Väänänen)

43.45 2–2 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto)

62.23 3–2 Miro-Pekka Saarelainen (Nico Nurmikanta, Erik Embrich)