Kiekko-Vantaa | Mestis

Puolustaja Tyko Karjalainen lohipaitaan

15.06.2018

Neljä edellistä kautta Clarksonin yliopistossa viettäneen Tyko Karjalaisen esityksistä saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen 24-vuotiaan puolustajan Tyko Karjalaisen kanssa.

– Hyvillä mielin siirryn lohipaitaan. Innolla odotan kauden alkua. Kovat odotukset on kauteen ja tavoitteena on mennä joukkueena pitkälle, Tyko Karjalainen kertoo.

Karjalainen saapuu lohipaitaan Pohjois-Amerikasta, jossa vietti neljä edellistä kautta Clarksonin yliopistojoukkueessa. Viime kaudella Karjalainen saalisti NCAA-sarjassa 30 ottelussa tehot 2+8=10.

– Aika monta vuotta siellä meni. Pelit oli kovia, koulutus jäi taskuun ja pelaajanakin on menty paljon eteenpäin neljän vuoden aikana, Karjalainen sanoo.

Monipuolisen sekä kokonaisvaltaisen puolustajan seurakavereina toimivat suomalaisista maalivahti Ville Runola ja hyökkääjä Juho Jokiharju.

– Meillä oli siellä ihan hyvä Suomi-mafia. Hauskaa oli jätkien kanssa ja edelleen pidetään paljon yhteyttä, Karjalainen virnistää.

Ennen lähtöään rapakon taakse Karjalainen tehtaili Jokerien A-nuorissa kaudella 2013–14 pakin paikalta peräti 33 tehopistettä. Puolustaja on edustanut junioreissa kasvattajaseuraansa HIFK:ta, Tapparaa ja Bluesia, jossa voitti B-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2011.

Kiekko-Vantaa saa takalinjoille monipuolisen puolustajan, jonka voi laittaa jäälle missä tilanteessa tahansa.

– Joukkueen tavoitteet ovat tärkeimmät. Henkilökohtaisesti haluan pystyä auttamaan joukkuetta illasta toiseen voittamaan ja pelata tasaisen hyvän sekä ehjän kauden, Karjalainen linjaa.

Karjalainen tulee kiekkosuvusta, sillä isä Timo pelasi 90-luvun alussa ykkösdivisioonaa Karhu-Kissoissa ja kummisetä Petri Varis voitti upealla urallaan muun muassa kolme Suomen mestaruutta Jokereissa ja vei nimiinsä kahdesti SM-liigan pistepörssin.

Tervetuloa lohipaitaan, Tyko Karjalainen!

 

Mestis