Kiekko-Vantaa | Mestis

Perjantain kiekkonäytelmään vieraita Kokkolasta

25.01.2018

Sarjakolmonen Kiekko-Vantaa isännöi viikon ainoassa ottelussaan perjantaina Kokkolan Hermestä. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena. Lohipaidat ovat keränneet 36 ottelusta yhteensä 62 pistettä. Vantaalaisilla on matkaa kakkospaikkaan piste ja piikkipaikkaan 13 pistettä.

Luisteluvoimainen, yritteliäs ja ratkaisuvoimainen Kiekko-Vantaa on kerännyt kolmesta edellisestä ottelustaan pisteitä. Viime lauantaina lohipaidat kärsivät 3–4-rankkaritappion Iisalmen Peli-Karhuja vastaan täydellisestä hallinnasta huolimatta. Vantaalaisten maaleista vastasivat Julius Rantaeskola, Erik Embrich ja Miro Mäkinen.

Kiekko-Vantaa on vasta sarjan yhdeksänneksi kovin kotijoukkue. Lohipaidat ovat keränneet 17 kotipelistään 28 pistettä ja raapinut kasaan kymmenen voittoa. Vantaalaiset ovat keränneet viidestä edellisestä kotipelistään pisteitä ja juhlinut voittoa niissä neljästi. Vastaavasti Kiekko-Vantaa on Mestiksen kovin vierasjoukkue.

Lohipaidat ovat kuluneen viikon aikana harjoitellut laadukkaasti, käynyt joukkueena pelin pieniä yksityiskohtia läpi ja lataillut akkuja runkosarjan loppurypistykseen. 

Kiekko-Vantaa on pelannut läpi kauden iloista sekä mielikuvituksellista hyökkäyspeliä ja tiivistä puolustuspeliä. Erikoistilannepeliin ja kiekolliseen huolellisuuteen se tarvitsee petrausta. Voittavat asiat täytyy tehdä illasta toiseen laadukkaasti ja yhtenäisesti joukkueena.

– Meidän pitää puolustaa hyvin silloin kun on sen aika. Kiekon kanssa täytyy olla huolellisuutta ja ylivoima pitää saada myös kuntoon, Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virta kertoo. 

Lohipaitojen kultakypärää kantaa Juuso Perttilä, joka on naulannut 37 täppää tällä kaudella. Taiturimainen laitahyökkääjä on päässyt tehopisteiden makuun kuudessa edellisessä kotiottelussa.

Hermes on sarjassa toiseksi viimeisenä. Kokkolalaiset vaihtoivat valmentajaa joulutauolla: Antti Karhula sai väistyä ja Sportin organisaatiossa pitkään vaikuttanut Ari-Pekka Pajuluoma otti vastuun penkin takana. Pajuluomalta löytyy myös taustaa lohinutusta, sillä hän oli voittamassa pelaajana Kiekko-Vantaalle Mestis-hopeaa kaudella 2002–03.

Hermeksen peli on piristynyt valmentajavaihdoksen jälkeen. Jumalpaidat saapuvat Vantaalle neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Kymmenestä edellisestä ottelustaan se on voittanut kuusi ja jäänyt ilman pisteitä ainoastaan kerran. 

Hermes mielii vielä mukaan pudotuspelitaisteluun. Suoraan sarjapaikan säilyttämiseen sillä on nyt matkaa viisi pistettä ja pudotuspelipaikkaan yhdeksän pinnaa. Joukkue on tehnyt vähiten maaleja sarjassa ja päästänyt toiseksi eniten omiin.

Jumalpaidat ovat sarjan yhdeksänneksi paras vierasjoukkue. Hermes on raapinut 17 reissupelistän kuuden voiton tuomat 20 pistettä. 

Hermeksen kultakypärää kantaa räppäävä Mestis-kiekkoilija Samu Markkula. Nopea laitahyökkääjä on saalistanut 25 pinnaa. 

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Tammikuun alussa Kokkolassa jumalpaidat kaatoi Vantaan kiekkoylpeyden jatkoajalla maalein 4–3. Lohipaidoilla on siis nyt hampaankolossa ja oivallinen revanssin paikka. 

– Viimeksi oltiin heitä vastaan aika unessa ja pelasimme huonon ottelun. Nyt on siis kalavelkoja maksettavana ja tärkeitä pisteitä jaossa, Virta tuumii.

Kuuma Mestis-kamppailu Kiekko-Vantaa–Hermes perjantaina Trio Areenalla klo 18.30. 

Ennakkolippujen ostajat osallistuvat jälleen kahden ravintola La Locandan lahjakortin arvontaan. Edullisemmat ennakkoliput hankit kätevästi Ticketmasterin kautta. Lahjakorttien voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla noin tunti ennen ottelun alkua.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 12+25=37

2) Janne Kivilahti 15+18=33

3) Juha Tarkkanen 7+18=25

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Samu Markkula 9+16=25

2) Aku Kestilä 7+14=21

3) Risto Mattila 3+18=21

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä pelaa uransa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa. Perttilä lähtee juhlailtaansa neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. ”Tohtori” on sarjan pistepörssissä kuudentena ja plusmiinus-tilaston ykkönen lukemalla +17.

2) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Joonas Hyttinen on yhden tehopisteen päässä 100 Mestis-tehopisteen rajapyykistä.

3) Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen luotsasi Hermeksen sen viimeisimpään Mestis-mitaliin kaudella 2003–04. Jumalpaidat sijoittuivat tuolloin pronssille. Hermeksen päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma oli voittamassa pelaajana lohipaidoille Mestis-hopeaa keväällä 2003. 

Seuraa heitä:

#15 Joonas Hyttinen, K-Vantaa

Ikitaistelija laittaa illasta toiseen itsensä täysillä likoon joukkueen eteen. Tekee voittavia asioita huolella. Hyvä erikoistilannepelaaja. Laukaus lähtee napakasti ja näkee kentän hyvin. Toista kautta Kiekko-Vantaassa pelaava hyökkääjä on vain pisteen päässä sadan tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä. 

#16 Radek Koblizek, Hermes

Näppärä ja nopea pienikokoinen tshekkilaituri kylvää tuhoa hyökkäyspäässä. Kesällä 2013 Suomeen kehittymään saapunut Kometa Bronon kasvatti lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Hermeksen yksi tärkeistä Kärppä-avuista. Juonikkuutta ja artistimaisuuttakin löytyy takataskusta tshekkityyliin.  

Mestis