Kiekko-Vantaa | Mestis

Pasi Arvonen: Kaksijakoiset fiilikset jäi kaudesta

25.03.2018

Kiekko-Vantaan kauden päättymisestä on kulunut viikko. On aika tehdä lopullinen yhteenveto lohipaitojen kaudesta 2017–18.

Kiekko-Vantaa aloitti kauden äärimmäisen hyvin ja se porskutti lähes voitosta voittoon sarjan kärkikahinoissa. Lohipaitojen syyskausi oli seurahistorian paras ja varsinkin vieraskaukalossa joukkue pelasi fantastisesti.

Vuoden vaihteen jälkeen Kiekko-Vantaa pelasi tuloksellisesti vaisumman jakson, jonka aikana se tipahti kärjen vauhdista.  

– Kaksijakoinen maku jäi kaudesta. Paljon hyvää, mutta harmittaa tippuminen heti puolivälierissä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kiteyttää.

Lohipaidat paransivat peliään kevättä kohti ja pystyi ottamaan isoja päänahkoja. Hyökkäysvoimainen ja työteliäs ryhmä varmisti kotiedun pudotuspeleihin viimeisellä kierroksella. 

– Meille tuli fyysinen väsymys joulu-tammikuun aikana ja peli vähän sekosi. Saatiin keväällä taas juonesta kiinni, Arvonen kertoo.

Kiihkeä puolivälieräsarja arkkivihollista TUTO:a vastaan oli todella tasainen. Vastustaja oli pienissä voittavissa asioissa edellä ja eteni 1–4-otteluvoitoin kuumasta ottelusarjasta välieriin. 

– Vastustaja teki pienet voittavat asiat paremmin. He olivat tehokkaampia maalipaikoissa ja puolusti meidän hyvät hetket pois, Arvonen pohtii. 

Pelaajat löivät kaiken likoon ja tekivät parhaansa joukkueen menestyksen eteen. Moni yksilö meni tällä kaudella eteenpäin ja pelasi uransa parhaan kauden Mestiksessä. Parhaana esimerkkinä läpi runkosarjan kultakypärää kantanut Juuso Perttilä, joka nousi lopullisesti sarjan hyökkääjäeliittiin. 

Erinomaista työtä päävalmentajana tehnyt Arvonen jakaa kiitosta pelaajille.

– Pelaajia täytyy kiittää. He olivat hyvin sitoutuneita ja paiskivat innokkaasti sekä tavoitteellisesti hommia. Uskon, että tässä joukkueessa oli monta tulevaa SM-liigapelaajaa, Arvonen päättää. 

Mestis