Kiekko-Vantaa | Mestis

Nurmikanta vahvempana takaisin kaukaloon

09.07.2018

Nico Nurmikannan pitkä kuntoutushelvetti on pian taakse jäänyttä elämää.

Palataan siihen lokakuiseen lauantai-iltaan, kun Kiekko-Vantaa kohtasi Rovaniemellä RoKin. Lohipaidat ryöstivät komealla peliesityksellä kolme pistettä, mutta päällimmäisenä ottelusta kuitenkin mieleen jäi Mestiksen parhaimpiin puolustajiin lukeutuvan Nico Nurmikannan vakava loukkaantuminen.

Hyvin liikkuva ja taitava puolustaja jäi taklauksen alle sillä seurauksella, että polvi vääntyi. Tilanteen nähneet pystyivät välittömästi arvioimaan, ettei Nurmikantaa ihan heti kaukalossa taas nähtäisi. Loukkaantuminen tuli sitä paitsi ikävään saumaan, sillä 24-vuotias puolustaja oli sillä hetkellä hurjassa iskussa ja kellotti isoja minuutteja lohipaidassa. Kenties näyttöpaikka yhteistyöseura Jokereissakin olisi ollut lähellä.

Nyt tapahtumasta on kulunut reilut kahdeksan kuukautta. Jokereiden kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen jatkosopimuksen tehnyt Nurmikanta hikoili muiden mukana jo Kiekko-Vantaan jääharjoituksissa kesäkuussa ja tekee lisäksi polven kuntoutusta edistäviä harjoitteita punttisalilla. Pelikuntoa lupaava puolustaja lähestyy koko ajan, mutta maltti täytyy säilyttää mukana.

– Hyvä olo on nyt kropassa ja polven kuntoutus etenee. Tietenkin on rankkaa, ettei jalkaa voi vielä täysillä käyttää ilman kipua. Tosin kun jalka kipeytyy rasituksesta, niin menee se myös eteenpäin. Pitää vaan välillä muistaa huilata, Nico Nurmikanta kertoo.

On sanomattakin selvää, että neljä kautta Kiekko-Vantaan miehistössä Mestistä pelanneella ja kausi kaudelta kehittyneellä puolustajalla on takana rankka vuosi. Kun muut pelasivat joutui Nurmikanta seuraamaan sivusta ja käymään läpi rankan kuntoutusrääkin.

– Ei sitä voi kieltää, etteikö olisi ollut rankkaa. Varsinkin alkuun oli pääkopalle rankkaa, sillä edes käveleminenkään ei luonnistunut, Nurmikanta sanoo.

Lohipaidassa Mestis-hopeaa keväällä 2017 voittanut Nurmikanta lähtee tulevaan kauteen kuitenkin isoin tavoittein. Jäähonka-kasvatti haluaa ottaa vakiopaikan Jokerien pelaavasta kokoonpanosta.

– Tavoitteena on päästä Jokereiden kokoonpanoon ja ottaa se vakiopaikka sieltä. Mutta jos en siinä onnistu, niin haluan pelata hyvän ja ehjän kauden Lohessa. Kiekko-Vantaalla on ensi kaudellakin hyvät mahdollisuudet menestyä, Nurmikanta niputtaa.

Taitavan kiekollisen puolustajan kehityskäyrä näyttää jyrkästi ylöspäin. Nurmikanta tietää kuitenkin, että töitä KHL-tasolle pääsemiseksi riittää vielä.

– Kokonaisvaltaisesti haluan ja pystyn kehittymään pelaajana, Nurmikanta tuumii.

Nuorten Suomen mestaruutta keväällä 2014 juhlinut Nurmikanta aikoo kesällä kuntouttaa jalkansa huippukuntoon ja ladata akkuja alkavaa kautta varten.

– Mökillä olen vähintään kerran kesässä perinteisesti käynyt, Nurmikanta valottaa.

Yksi asia on ainakin varmaa. Siniviivan valtias on valmis palaamaan entistä kovempana kaukaloon syksyllä.

Mestis