Kiekko-Vantaa | Mestis

Nico Nurmikanta debytoi KHL:ssä: ”Ensimmäisessä vaihdossa vähän tärisytti”

07.11.2018

Viidettä kauttaan Kiekko-Vantaan riveissä pelaava Nico Nurmikanta teki debyyttinsä KHL-kaukaloissa yhteistyöseura Jokerien miehistössä.

Tuttua hyvää likkumista, fiksuja ratkaisuja kiekolla, hyviä avaussyöttöjä hyökkääjien lapaan, kaksinkamppailuvoittoja ja hyökkäyksien tukemista. Nico Nurmikanta pelasi uransa ensimmäisissä KHL-otteluissa TsSKA Moskovaa ja Severstal Tsherepovetsia vastaan omilla vahvuuksillaan, eikä turhaan arkaillut Euroopan parhaassa kiekkosarjassa.

– Hieno kokemus oli päästä pelaamaan KHL-pelejä. Olen saanut nyt jonkun verran reissata Jokerien mukana, mutta nyt pääsin vihdoin pelaamaan. Onhan se vähän erilaista pelata 10 000 ihmisen edessä kuin Vantaalla, mutta molemmissa on oma hohdokkuutensa, Nico Nurmikanta kertoo.

Mestiksen eturivin puolustajiin viime vuosien aikana kiilannut 24-vuotias Nurmikanta teki KHL-debyyttinsä sunnuntaina, kun läntisen konferenssin huippuottelussa Jokerit kohtasi TsSKA Moskovan tähtisikermän.

– Ensimmäisessä vaihdossa vähän tärisytti, mutta siitä se sitten lähti. Vahvuuksillani pyrin heti pelaamaan: tuoda kiekko jalalla ja pelata hyvin kiekolla. Ei jäänyt sellaista fiilistä, että pelini olisi ollut selviytymistä.

Viime syksynä Nurmikanta pelasi uransa parasta jääkiekkoa Kiekko-Vantaan alakerrassa, mutta ikävä loukkaantuminen päätti kauden yhdeksännen ottelun kohdalla. Taitava kiekollinen puolustaja oli sivussa kaukaloista reilut kahdeksan kuukautta. Nyt hän on palannut huipputasolle.

Lohinutussa Mestis-hopeaa keväällä 2017 voittanut Nurmikanta on tällä kaudella nakuttanut Kiekko-Vantaan miehistössä kahdeksassa ottelussa tehot 0+2.

– Vielä voin olla tehokkaampi hyökkäyspäässä. Omilla vahvuuksilla pelaan myös Mestiksessä ja haluan auttaa joukkuetta voittamaan. Jokerienkin mukana haluan pystyä auttamaan joukkuetta vielä enemmän hyökkäyspäässä. Kun tekee oman hommansa hyvin, niin se riittää. Ei siellä mitään hokkus pokkus-temppuja tarvita, Nurmikanta tuumii.

Jokerien mukana Nurmikanta on päässyt tällä kaudella näkemään läheltä KHL-arkea ja tutustumaan Venäjään.

– Mukavaa se on nähdä uusia paikkoja ja pelata isoilla areenoilla. Mestiksessä on tottunut reissaamaan bussilla Turkuun ja Lempäälään. KHL:ssä lennetään ja kaikki on toiminut hyvin, Nurmikanta toteaa.

A-nuorten Suomen mestaruuden Bluesissa keväällä 2014 voittanut tyylikäs siniviivan valtias on valmis kantamaan Kiekko-Vantaan riveissä suurta roolia ja hyppäämään kaukaloon myös jatkossa KHL-karkeloissa.

Lohipaidat lähtivät maajoukkuetauolle yhdeksänneltä sijalta. Se ei tietenkään tyydytä ketään. Parhaimmillaan Vantaan kiekkoylpeys on pelannut erinomaista jääkiekkoa, mutta taso on ailahdellut liikaa.

– Meidän täytyy olla joka päivä valmiina pelaamaan. Siellä on ollut pelejä, jolloin ei olla oltu valmiina heti alussa tai sitten ote on herpaantunut kesken pelin. Kun pelataan 60 minuuttia sitä omaa hyvää peliä, niin todennäköisesti tuloskin on silloin hyvä, Nurmikanta pohtii.

Mestis