Nälkäinen Kiekko-Vantaa matkustaa Kooveen vieraaksi

22.11.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina sarjanousija Kooveen vieraaksi Hakametsän kakkoshalliin. Jaossa on jälleen äärimmäisen tärkeät sarjapisteet.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 18 ottelusta 23 pistettä. Matkaa pudotuspeliviivaan on kaksi pistettä.

– Hyvillä mielin lähdetään Tampereelle. Pelitahti on hyvä, pelituntuma säilyy ja saadaan nyt keskittyä pelaamiseen. Meillä ollut hyvä vaihe pelaamisessa ja kahteen peliin tehty vain yksi maali omiin. Jatketaan hyvää puolustamista ja viedään hyökkäyspeliä eteenpäin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidat ovat keränneet kahdesta edellisestä ottelustaan pisteitä ja parantanut peliään. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa kärsi kotikaukalossa 1–2-tappion voittolaukauskilpailun jälkeen Mestis-klassikossa TUTO:lle. Isäntien maalista vastasi Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen.

Kiekko-Vantaa on pelannut tällä kaudella parhaimmillaan äärimmäisen hyvää jääkiekkoa, mutta taso on ailahdellut liikaa. Keskiviikkona lohipaidoilta nähtiin jo varsin ehjä 60-minuuttinen, eikä täysi pistepotti jäänyt kauas.

Kiekko-Vantaan ykköskentällinen Miro-Pekka SaarelainenJoona MontoJoel Sund on ollut kiistatta sarjan paras kentällinen. Hyökkäystrio on saalistanut yhteensä 78 tehopistettä.

Lohipaidat lähtevät perjantain Koovee-kamppailuun hakemaan kolmea pistettä ja ehjää 60-minuuttista. Puolustuspelin täytyy olla jälleen kunnossa ja Kiekko-Vantaan täytyy olla maalipaikoissaan tehokas.

– Viime peleissä ei olla menetelty niin paljon kiekkoa. Se on mennyt parempaan suuntaan ja peli on ollut selkeämpää. Pelin pitää olla tasapainossa, sillä tässä sarjassa jokainen joukkue virheistä kyllä rankaisee, Mälkiä tuumii.

Mestikseen nostettu perinteikäs tamperelaisseura Koovee on sarjassa kymmenentenä ja raapinut 16 ottelusta yhtä monta pistettä. Sarjanousija on tehnyt hyvin maaleja, mutta omissa on soinut sitäkin enemmän ja joukkue on päästänytkin eniten maaleja koko Mestiksessä.

Juha Pajuojan luotsaama ryhmä aloitti kauden pirteästi, mutta sitten seurasi hankala jakso ja 10 ottelun tappioputki. Nyt se on löytänyt jälleen punaisen langan ja napannut kolme perättäistä voittoa.

Koovee huilasi keskiviikon kierroksella. Viime lauantaina se kukisti legendaarisessa Hakametsässä Peliitat maalein 3–2.

Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Suomen Cupissa Koovee voitti kotikaukalossa 3–2. Lokakuussa lohipaidat hakivat täyden pistepotin 5–2-lukemin Hakametsän pääareenalta.

– Kooveella on taitoa kärjessä. He ovat tehneet hyvin maaleja, mutta päästäneet paljon. Kärsivällisyys ja koko kentän hyvä puolustuspeli ovat avainasemassa. Paikat hyökkäyspäähän tulevat meille sitä kautta. Kypsän vieraspelin kautta tuloskin on varmasti hyvä, Mälkiä sanoo.

Kooveen avainpelaajia alkukaudella ovat olleet muun muassa hyökkäyspäässä kunnostautuneet kultakypärä Ville Saloranta, pelintekijä Niki Huovinen ja liukasliikkeinen Vili-Jesper Koivula. Pakistossa isoja minuutteja kellottavat Erno Hopponen ja Jesper-Juhani Ilvessuo.

Koovee tekee Ilveksen kanssa yhteistyötä ja viime aikoina SM-liigan puolelta apuina ovat olleet muun muassa: Jerry Laakso, Eero Savilahti,Topias Haapanen ja Julius Valtonen.

Koovee–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Hakametsä 2 -hallissa. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta.

Seuraa heitä:

#28 Ilari Metsola, K-Vantaa

Taisteluilmeen ruumiillistuma. Soturipuolustaja antaa illasta toiseen kaikkensa joukkueen eteen. Erinomainen alivoimapelaaja ja puolustuspelin ekspertti.

#20 Niki Huovinen, Koovee

Koovee on iskenyt tällä kaudella paljon maaleja ylivoimalla. Niki Huovisella on tärkeä rooli sarjanousijan ylivoimassa pelintekijän roolissa.