Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut upeaan voittoon – Kiljunen ratkaisi kärkijoukkueiden jännitysnäytelmän

08.12.2018

Kiekko-Vantaa kukisti hurjassa trillerissä Trio Areenalla lauantaina Kooveen maalein 5–4 (1–1, 3–2, 1–1). Muikkujen sankariksi nousi voittomaalin reilu kolme minuuttia ennen loppua iskenyt Oliver Kiljunen.

Nuorten SM-liigapaikasta kevätkaudelle taistelevat sarjakakkonen Kiekko-Vantaa ja sarjakolmonen Koovee iskivät yhteen Tikkurilassa. Kamppailusta muodostui viihdyttävä, tunteikas ja laadukas jännitysnäytelmä.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun erittäin vahvasti ja käytännössä jo avauserässä Muikuilla oli paikat laittaa peli pakettiin. Tauolle lähdettiin kuitenkin 1–1-tilanteesta.

Toinen erä oli tasainen ja molemmilla oli omat maalipaikkansa. Upeita osumia paukuteltiin vuoron perään. Päätöserässä sama trendi jatkui.

Koovee tuli ottelussa peräti neljä kertaa tappioasemasta tasoihin. Lopulta tamperelaisvieraat jäivät kuitenkin tyhjin käsin, sillä hetkeä aikaisemmin ylärimaan tällännyt Oliver Kiljunen iski upean sommitelman päätteeksi voittomaalin.

Tehot 1+1 keränneen Kiljusen lisäksi maalinteossa Muikuilta onnistuivat maaliputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi kasvattanut Jare Juutilainen, tehot 1+1 taiteillut Niko Lottanen, uransa 100. tehopisteensä Nuorten Mestiksessä saavuttanut Samu Poutanen (1+1) ja Kalle Konttinen.

– Tämä oli katsojille parasta mahdollista viihdettä ja markkinointia A-nuorten peleille. Isot panokset pelissä ja kaksi sarjan kärkipään jengiä vastakkain, vuoron perään tehtiin maaleja ja nähtiin viihdyttävää peliä, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Kooveelta maaliverkkoa heiluttivat Niklas Mattila, Valtteri Välimäki ja kahdesti osunut Valtteri Mäkiviinikka.

– Valmentajan näkökulmasta pelissä oli paljon asioita, joissa pitää olla parempia. Maalinjälkeiset vaihdot, ei me voida turhautua kostamalla jos meitä huidotaan. Kolmannessa erässä reagoimme jännittämällä ja odotimme. Passivoiduimme siinä liikaa ja lopetimme luistelun, Manninen sanoi.

– Uskomattoman hieno fiilis tästä voitosta, Manninen jatkoi.

Muikuilla on mahdollisuus varmistaa sunnuntaina paikka Nuorten SM-liigan alemmassa loppusarjassa. Kiekko-Vantaa kohtaa klo 15.20 alkavassa ottelussa TPS Akatemian.

– Mukavuuden oloa ei voi olla kellään. Me emme ole varmistaneet vielä mitään. Huomenna on ensimmäinen ottelupallo. Jokainen ymmärtää, että vastustaja tulee laittamaan kaiken likoon varmistaakseen Nuorten Mestis -paikan. Meidän pitää osata asennoitua oikein, Manninen päätti.

Kiekko-Vantaa–Koovee 5–4 (1–1, 3–2, 1–1)

2.09 1–0 Jare Juutilainen (Patrik Lagerbohm)

5.04 1–1 Niklas Mattila (Valtteri Peltonen, Juuso Kööpikkä)

25.50 2–1 Niko Lottanen (Oliver Kiljunen)

29.50 2–2 Valtteri Mäkiviinikka (Jerry Kotilahti, Lauri Oksa)

33.47 3–2 Samu Poutanen (Kalle Konttinen, Patrik Lagerbohm)

34.18 3–3 Valtteri Välimäki (Lauri Oksa, Tuomas Tiitinen)

36.40 4–3 Kalle Konttinen (Tomi Turunen, Hannu Penttinen)

52.53 4–4 Valtteri Mäkiviinikka (Jerry Kotilahti, Niklas Mattila)

56.35 5–4 Oliver Kiljunen (Samu Poutanen, Kasperi Kauppi)

Torjunnat:

Tommi Steffen, K-Vantaa 2+10+15=27

Ossi Mäkinen, Koovee 17+13+9=39

 

Mestis