Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut raapi maukkaan vierasvoiton Lempäälästä

17.11.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret nappasivat kolmannen perättäisen voittonsa Nuorten Mestiksessä kaatamalla vieraskaukalossa Lempäälän Kisan maalein 2–4 (1–1, 1–0, 0–3).

Muikut otti äärimmäisen tärkeän voiton lauantaina kukistamalla Lempäälän Kisan maalein 4–2. Ottelua hallinnut Kiekko-Vantaa tuli päätöserässä ryminällä 1–2-tappioasemasta rinnalle ja ohi.

– Todella tasokas matsi laadultaan ja temmoltaan. Pelattiin todella hyvä peli ja LeKi laittoi kaiken likoon. Oltiin pariin otteeseen tappiolla, mutta peli pysyi sapluunassa ja jänne säilyi, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

LeKi siirtyi avauserässä johtoon Henrik Närväsen osumalla, mutta Muikut kuittasivat nopeasti puolustaja Ville Östermanin laukauksella.

Miesten Mestistäkin tällä kaudella pelanneilla Niklas Vihriälällä ja Juuso Papinsaarella vahvistuneet saukkopaidat siirtyivät toisessa erässä jälleen johtoon, kun Saku Aavajoki heilutti verkkoa.

Kiekko-Vantaa tuli taistellen ja voitonkiilto silmissä päätöserään. Tulostakin syntyi, kun taiturimainen laitahyökkääjä Niko Lottanen sivalsi limpun pussiin tutkaparinsa Oliver Kiljusen esityöstä.

Muikkujen voittomaalin iski vajaa seitsemän minuuttia ennen loppua ylivoimalla Markku Kitunen. Esityöstä vastasivat Hannu Penttinen ja kapteeni Lauri Savela.

Kiekko-Vantaa joutui lopussa pelaamaan alivoimaa ja lisäksi LeKi yritti tasoitusta ilman maalivahtia. Muikut puolusti ja taisteli hienosti. Lopullisen niittin isäntien arkkuun painoi tyhjään rysään loppulukemat viimeistellyt Joonas Kaartinen.

– Todella iloinen joukkueen työmoraalista ja voitosta. Meidän jänne kesti läpi pelin, eikä oikastu missään vaiheessa. Tänään jäällä oli todella sitoutunut joukkue ja Niku pelasi hyvin maalissa. Koko ajan oli sellainen luottavainen olo, että tämä kääntyy meidän eduksi, Manninen niputti.

Kiekko-Vantaan A-nuoret jatkavat kauttaan sunnuntaina, kun se kohtaa iltapäiväottelussa vieraskaukalossa Nokian Pyryn.

– Lähdemme siitä, että seuraava peli on aina meidän kauden paras peli. Sitä lähdemme hakemaan huomenna. Kun kaikki ovat 100 prosenttia läsnä, niin tuloskin on varmasti hyvä. Meidän täytyy luottaa omaan tekemiseen. Aika monelle varmasti myös uusi rasti halliviidakkoon, Manninen tuumasi.

LeKi–Kiekko-Vantaa  2–4 (1–1, 1–0, 0–3)

7.33 1–0 Henrik Närvänen (Jere Koskinen, Saku Aavajoki)

8.40 1–1 Ville Österman

35.29 2–1 Saku Aavajoki (Matias Hautala, Riku Paavilainen)

44.47 2–2 Niko Lottanen (Oliver Kiljunen)

53.24 2–3 Markku Kitunen (Hannu Penttinen, Lauri Savela) YV

59.18 2–4 Joonas Kaartinen AV TM

Torjunnat:

Eetu Haavisto, LeKi 17+10+15=42

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 7+10+8=25

Mestis