Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut raapi arvokkaan kotivoiton

09.10.2018

Kiekko-Vantaa nappasi täydet kolme pistettä tiistai-illan kiekkonäytelmästä, kun se kaatoi Nuorten Mestiksessä Blues Akatemian maalein 2–1 (0–1, 2–0, 0–0).

Kärkiviisikossa Nuorten Mestiksessä majailevat Kiekko-Vantaa ja Blues Akatemia iskivät yhteen vauhdikkaassa ja tiukassa kamppailussa.

Blues Akatemia siirtyi avauserässä 0–1-johtoon Miki Jurmun maalilla.

– Ensimmäisessä erässä vastustaja oli hyvä ja olimme välillä pulassakin heidän kanssaan. Ei oltu siinä ihan omalla tasolla, mutta paransimme erän edetessä. Maalissa Steffen piti muutamalla isolla torjunnalla meitä pystyssä, Muikkujen päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa otti toisessa erässä kuskin paikan ja iski kahdesti. Kapteeni Lauri Savela viimeisteli 1–1-tasoituksen irtokiekosta ja Joonas Kaartinen (1+1) räppäsi voittomaalin ylivoimalla takakulmalta.

Muikkujen tolppien välissä Nuorten Mestiksessä debytoinut Tommi Steffen pelasi hienon ottelun ja pysäytti 23 kutia.

– Kahdessa viimeisessä erässä olimme vastustajaa edellä ja he joutuivat paljon rikkomaan. Hetkittäin tyylikästä pelaamista meiltä, Manninen sanoi.

Muikuille kolmen pisteen potti oli viides perättäinen kotikaukalossa. Kiekko-Vantaa on hävinnyt kotipubissa kuluvalla kaudella vain kerran.

Toisena oleva Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan sunnuntaina 15.20 alkavalla kotiottelulla Imatran Ketterää vastaan.

– Ketterä on kova vastustaja ja heillä saattaa olla Mestis-pelaajia mukana. He ovat kärjen tuntumassa. Varmasti taas pykälän verran kovempi vastustaja sieltä tulee vierailulle. Kovia pelejä me haluammekin, sillä ne mittaavat meitä, Manninen tuumasi.

Kiekko-Vantaa–Blues Akatemia 2–1 (0–1, 2–0, 0–0)

6.56 0–1 Miki Jurmu (Justus Hakulinen)

22.59 1–1 Lauri Savela (Juuso Tiihonen, Joonas Kaartinen)

35.22 2–1 Joonas Kaartinen (Jesse Pietikäinen, Tomi Turunen) YV

Torjunnat:

Tommi Steffen, K-Vantaa 12+6+5=23

Petri Iisakka, Blues Akatemia 10+16+9=35

Mestis