Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut päätti Pohjois-Suomen kiertueen voittoon

23.09.2018

Kiekko-Vantaa kaatoi sunnuntaina Rovaniemellä Nuorten Mestiksessä RoKin maalein 3–0 ja jatkoi voittoputkeaan jo neljän ottelun mittaiseksi. Muikut vahvisti asemiaan tasaisessa kärkiryppäässä.

Helpolla ei Muikut kuitenkaan vieraskaukalossa päässyt, vaan RoKi löi kapuloita rattaisiin. Jotain kuitenkin Kiekko-Vantaan A-nuorista kertoo se, että vähän huonommallakin pelillä se pystyy pelejä voittamaan.

– Todella vaikea peli. Matkarasitus painoi ja vastustaja paineisti aktiivisesti, joka sotki vähän meidän tekemistä. Suoritus jäi vajaaksi meidän potentiaalin tietäen, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa harjasi kaikki viikon kolme otteluaan keräten täydet yhdeksän pistettä. Muikkujen maaliero viikonlopun kahdessa kovassa vierasottelussa oli mykistävä 11–0.

– Kyllä se on vahvan ryhmän merkki, että vähän huonommallakin esityksellä pystyy voittamaan. Peli ailahtelee vielä ja se kertoo siitä, että töitäkin riittää, Manninen tuumasi.

– Ihan ok saldo ja maaliero tämän viikon peleistä. Joka pelissä tulee vastustajalle paikkoja, joissa maalivahdin täytyy ottaa ne gamesaverit. Tällä viikolla ne otti, Manninen kehui maalivahtejaan.

Muikkujen maaleista vastasivat Oliver Kiljunen ja kahdesti onnistunut Jesse Pietikäinen. Tolppien välissä Niku Halla-Aho torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan ensi viikonloppuna kahdella ottelulla: lauantaina RoKi saapuu Tikkurilaan ja sunnuntaina Muikut matkustavat Diskoksen vieraaksi Jyväskylään.

RoKi–K-Vantaa 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

13.28 0–1 Oliver Kiljunen (Ville Österman, Eetu Peltola) YV

23.32 0–2 Jesse Pietikäinen (Ville Österman, Taavi Alanko)

58.33 0–3 Jesse Pietikäinen (Joonas Kaartinen, Lauri Savela) TM

Torjunnat:

Tommi Ronkainen, RoKi 13+18+13=44

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 8+8+14=30

Mestis