Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikut murskasi Blues Akatemian

15.08.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret kaatoi harjoitusottelussa Trio Areenalla Blues Akatemian maalein 8–2 (1–1, 4–1, 3–0).

Muikut murskasi Blues Akatemian harjoituskauden ensimmäisessä kotiottelussaan vakuuttavan peliesityksen jälkeen. Kiekko-Vantaalta nähtiin useita upeita maaleja ja onnistumisia laajalla rintamalla. 

– Meiltä nähtiin niitä asioita, joita olimme painottaneet nousujohteisesti tänään. Hetkittäin vuodenaika huomioon ottaen olen tyytyväinen ilmeeseen ja hyökkäysalueen puolustuspeliin. Pitää kuitenkin muistaa, että ollaan alkutekijöissä vielä, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Tomi Turunen, Ville Österman, Markku Kitunen, Patrik Lagerbohm, Eetu Peltola, Muikku-debyytissään osunut Samu Poutanen ja kahdesti verkkoa heiluttanut Kalle Konttinen.

– Monta maalintekijää ja kolme puolustajaakin onnistui maalinteossa. Se, että pakit osuu nyt auttaa varmasti sarjaakin ajatellen, Manninen sanoi.

Varsinkin taikuri Lagerbohmin johtama kentällinen oli pelipäällä, sillä se loihti useita näyttäviä maalipaikkoja ja tulostakin tuli. Laidoilla viilettivät syöttöpisteitä rohmunnut Joel Ahde ja C-kirjainta rinnassaan kantanut Markku Kitunen.

Muikkujen tolppien välissä Niku Halla-Aho pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja torjui välittömästi voiton. 

Kiekko-Vantaan A-nuoret pelaavat seuraavan harjoitusottelunsa lauantaina Trio Areenalla, kun klo 16 starttaavassa kamppailussa vastaan asettuu Suomi-sarjajoukkue Hunters. Porvoolaisten miehistössä nähdään useita vantaalaisen jääkiekon ystäville tuttuja hahmoja, kuten Teemu Mielonen, Teemu Väisänen, Robin Saari, Perttu Lesch ja Muikkujen viime kevään mestarijoukkueen maalitykki Nico Björkbacka. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy.

– Vähän erilainen peli se varmasti on. Isoja äijiä on vastassa ja siellä on Mestis-taustaisia sekä nuorten maajoukkueissakin pelanneita tekijöitä. Meidän pelaajat pääsee näkemään millaista on vääntää hyvää Suomi-sarjajoukkuetta vastaan. Vaikea sanoa mitä siitä odottaa. Ei me voida juosta, mutta pelitemmon määrämisellä voimme pärjätä. Voittoa lähdetään hakemaan, eikä se ole meille mikään lauantain täytepeli, Manninen ennakoi.

Mestis