Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikuille kylmää kyytiä Huntersilta

18.08.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret kokivat tappion lauantaina Trio Areenalla pelatussa harjoitusottelussa Suomi-sarjajoukkue Porvoon Huntersia vastaan maalein 1–6 (1–1, 0–4, 0–1).

Muikut pelasivat vahvan avauserän ja pitivät temmon korkealla. Vauhtia avauserässä oli kuin Monzassa konsanaan. Kiekko-Vantaa siirtyi Suomi-sarjan kärkiryhmiin kuuluvaa Porvoon Huntersia vastaan 1–0-johtoon, kun laitahyökkääjä Jare Juutilainen pamautti kiekon parhaalta maalintekosektorilta yläpeltiin Hannu Penttisen ja Pyry Ekholmin syötöistä. Hunters tuli kuitenkin ennen erätaukoa tasoihin ylivoimalla osuneen Kiekko-Vantaan kasvatin Miska Varjosaaren maalilla.

– Ensimmäisessä erässä oli hetkittäin sellaista pelaamista mitä olemme harjoitellet ja pystyimme luomaan paikkoja, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Toinen erä oli Muikuilta todella hankala, ja esimerkiksi ilman Teemu Mielosta, Teemu Väisästä ja Nico Björkbackaa pelannut Hunters rokotti isäntiä maalipaikoista tehokkaasti. Lohipaidastakin tuttu puolustaja Robin Saari laukoi ylivoimalla 1–2-osuman, Varjosaari tuikkasi irtokiekosta 1–3, porvoolaisten tehomies Jevgeni Soloviev (1+3) iski läpiajosta vasempaan ylänurkkaan 1–4 ja Kiekko-Vantaan kasvatti Perttu Lesch siirsi kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksestä numeroiksi 1–5. Muikuilla oli toisessakin erässä omat hetkensä ja tilanteensa, mutta Huntersin maalilla Dominik Salama oli pelipäällä.

– Toinen erä oli todella huono. Meillä ei ollut rakennetta hyökätä, eikä oikein puolustuspeliäkään. Se oli enemmän yksittäisten pelaajien ratkaisuja ja kimpoilua, Manninen totesi.

Kolmas erä oli enemmän tai vähemmän enää pelailua. Muikkujen maalissa Mikko Holopainen piti numerot siedettävinä torjumalla muun muassa kaksi rangaistuslaukausta.  Loppulukemat 1–6 ohjasi Perttu Lesch. 

– Kolmannessa erässä ilmapallo oli jo tyhjentynyt. Varmasti saatiin tästä hyvää oppia mukaan. Vastustajan maalivahti Dominik Salama oli todella hyvä. Se vei viimeisenkin uskon maalinteosta meiltä. Ei se sattumaa ollut, sillä hän on hyvä veskari ja torjui Karhu-Kissat viime kevääksi nuorten SM-liigaan, Manninen sanoi.

Muikut pelaa ensi viikolla viimeiset harjoitusottelunsa ennen nuorten Mestiksen käynnistymistä. Ensi viikon perjantaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu nuorten SM-liigajoukkue TUTO, jonka Kiekko-Vantaa kaatoi muutama viikko takaperin Kupittaalla.

– Meillä on alkuperäisen suunnitelman mukaan hyökkäyspeliviikko edessä ja siinä pysytään. Hyökkäysalueen hyökkäyspeliä, avaamista ja erikoistilanteita käydään läpi. Artsilla (Arto Sirviöllä) on erikoistilanteissa paljon vetovastuuta. Toivottavasti saadaan myös muutama pelaaja sairastuvalta takaisin pelaamaan, jotta päästään vähän katsomaan niitä koostumuksia joilla sarjan sitten aloitamme, Manninen päätti.

Mestis