Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikkujen voittoputki katkesi – ”Jäätiin vajaaksi himokkuudessa”

24.11.2018

Kiekko-Vantaan A-nuorten viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi lauantai-iltana Trio Areenalla, kun Nokian Pyry haki pisteet Tikkurilasta maalein 1–3 (0–1, 1–1, 0–1).

Kiekko-Vantaan viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi Nuorten Mestiksessä. Muikut hallitsi ottelua Nokian Pyryä vastaan mielin määrin, mutta tehottomuus vaivasi. Ihan parhaimpaan liitoon ei vantaalaiset kotikaukalossa päässeet.

– Ei oltu omalla tasolla. Nostetaan hattua vastustajalle, sillä he repivät ja raastoivat sen minkä pystyivät. Vastustajan veskari oli hyvä. Me jäimme vajaaksi himokkuudessa ja hävisimme viimeiset kaksi metriä tänään. Maalin edessä irtokiekoissa pitää olla halukkaampi voittamaan niitä, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Tiiviisti puolustanut ja päätöserässä selviytymistaistelua aikaa vastaan käynyt Pyry meni kuumassa ottelussa kahden maalin karkumatkalle Kalle Lehtisen ja Jesse Nyppelin osumilla.

Kiekko-Vantaa rikkoi kuparisen vähän ennen ottelun puoliväliä, kun Markku Kitunen onnistui kaventamaan. Syöttöpisteet korjasivat kapteeni Lauri Savela ja puolustaja Ville Österman.

Kolmannessa erässä Muikut painostivat ja pyörittivät, mutta se viimeinen silaus jäi kiristä puuttumaan.  Pyry haki pistepotin 52 kertaa kiekon tielle ehtineen maalivahti Valtteri Kyllisen johdolla. Nokialaisten kolmannen maalin iski tyhjään rysään Johannes Tykkyläinen.

Toisena sarjassa oleva Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan sunnuntaina kotiottelulla Jokipoikia vastaan. Ottelu alkaa Trio Areenalla klo 15.20.

– Meidän täytyy olla jokaisella osa-alueella parempi. Jokipojat on luisteluvoimainen joukkue ja he prässäävät syvältä. Meidän pitää pelata kiekolla paremmin ja tarjonta täytyy saada paremmaksi. Ei meidän missio ole mihinkään muuttunut, vaikka tänään hävisimme. Huomenna on mahdollisuus pelata kauden paras peli, Manninen päätti.

Kiekko-Vantaa–Pyry 1–3 (0–1, 1–1, 0–0)

6.08 0–1 Kalle Lehtinen (Jesse Kalliosalo, Väinö Koivula)

22.53 0–2 Jesse Nyppeli (Arttu Rajamäki, Veeti Ahmaoja)

28.40 1–2 Markku Kitunen (Lauri Savela, Ville Österman)

59.04 1–3 Johannes Tykkyläinen (Jesse Kalliosalo) AV TM

Torjunnat:

Mikko Holopainen, K-Vantaa 10+5+4=19

Valtteri Kyllinen, Pyry 11+20+21=52

Mestis