Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikkujen viikkokatsaus: Markku Kitunen

27.09.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret pelaavat tällä viikolla kaksi ottelua. Muikut lähtevät kasvattamaan neljän ottelun mittaista voittoputkeaan.

Hallitseva Nuorten Mestiksen mestari Kiekko-Vantaa on pelannut nyt seitsemän ottelua, joista se on kerännyt viisi voittoa. Muikut sarjassa kolmantena.

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikonloppuna kaksi ottelua Pohjois-Suomen kiertueella, kun se kaatoi lauantaina Hokin maalein 8–0 ja sunnuntaina RoKin lukemin 3–0. Muikut ovat pitäneet maalinsa puhtaana nyt yli seitsemän erää putkeen.

Kiekko-Vantaan puolustuspelaaminen sekä maalivahtipelaaminen ovat toimineet erinomaisesti, sillä Muikut on päästänyt koko sarjassa vähiten maaleja.

Kiekko-Vantaan sisäisen pistepörssin kärkipaikalla on taiturimainen laitahyökkääjä Niko Lottanen, joka on nakuttanut seitsemään otteluun tehot 9+3=12. Ensimmäistä kauttaan Muikuissa pelaava mailataituri johtaa Nuorten Mestiksen maalipörssiä ja on sarjan pistepörssissä kolmantena.

Torjuntatilaston kärkikolmikosta löytyvät Muikkujen Mikko Holopainen ja Niku Halla-Aho.

Muikut pelaavat viikonloppuna kaksi ottelua; lauantaina RoKi vierailee Trio Areenalla ja sunnuntaina Jani Mannisen luotsaama Kiekko-Vantaa matkustaa Diskoksen vieraaksi Jyväskylään.

Lauantain vastustaja RoKi on sarjassa sijalla 11. Rovaniemeläiset ovat voittaneet kahdeksasta ottelustaan kolme. Revanssia Muikuista hakeva RoKi ei ole tällä kaudella vielä vieraskaukalossa onnistunut voittamaan.

Sunnuntain vastustaja Diskos vieraili Kiekko-Vantaan A-nuorten sarja-avauksessa syyskuun alussa Tikkurilassa ja tuolloin Muikut harjasivat 2–1-voiton. Jyväskyläläiset ovat sarjassa seitsemäntenä kerättyään seitsemästä ottelusta yhteensä 12 pistettä. Diskos lähtee tämän viikon otteluihin kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Jyväskyläläisten tolppien välissä saatetaan hyvinkin nähdä Muikkujen apuvalmentajan Arto Sirviön poika Riku Sirviö.

Katso yltä Kiekko-Vantaan laitahyökkääjän Markku Kitusen mietteet.

Mestis