Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikkujen viikkokatsaus: Hannu Penttinen

03.10.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret pelaavat tällä viikolla kaksi ottelua. Muikut lähtevät uuteen viikkoon kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Hallitseva Nuorten Mestiksen mestari Kiekko-Vantaa on pelannut nyt yhdeksän ottelua, joista se on kerännyt seitsemän voittoa. Muikut on sarjassa toisena ja vain pisteen kärkipaikalla keikkuvan Karhu-Kissojen perässä.

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikonloppuna kaksi ottelua. Lauantaina Muikut kaatoi kotikaukalossa RoKin maalein 8–3 ja rutisti täyden pistepotin myös Diskoksen vieraana 6–5-lukemin jännittävien vaiheiden jälkeen.

Kiekko-Vantaan puolustuspelaaminen sekä maalivahtipelaaminen ovat toimineet erinomaisesti, sillä Muikut on päästänyt koko sarjassa vähiten maaleja.

Kiekko-Vantaan sisäisen pistepörssin kärkipaikalla on taiturimainen laitahyökkääjä Niko Lottanen, joka on nakuttanut yhdeksään otteluun tehot 12+4=16. Ensimmäistä kauttaan Muikuissa pelaava mailataituri johtaa Nuorten Mestiksen maalipörssiä ja on sarjan pistepörssissä toisena. Kolme ottelua vähemmän pelannut Oliver Kiljunen on pistepörssin kolmonen tehoilla 3+12=15.

Maalivahtitilaston kärjessä on neljä ottelua torjuntaprosentilla 93,94 maalia tilkinnyt Muikkujen Mikko Holopainen.

Muikut pelaavat tällä viikolla kaksi ottelua; keskiviikkona Kiekko-Vantaa kohtaa Järvenpäässä radan varren paikallispelissä KJT Haukat ja lauantaina Jani Mannisen luotsaama vantaalaispumppu isännöi Trio Areenalla Kajaanin Hokkia.

Keskiviikon vastustaja KJT Haukat on sarjassa kolmantena. Keskiuusmaalaiset ovat saalistaneet 10 ottelusta yhteensä 18 pistettä. Jami Kaupin luotsaamalla ryhmällä on alla kaksi tappiota. Kahdeksan perättäistä ottelua vieraissa pelannut KJT Haukat pääsee vihdoin kotikaukaloon takaisin. Joukkueen pistelinko Mikko Perttu johtaa Nuorten Mestiksen pistepörssiä. Kiekko-Vantaa voitti joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Tikkurilassa maalein 4–1.

Lauantaina vastaan asettuu sarjassa seitsemäntenä majaileva Hokki. Kajaanilaiset ovat keränneet yhdeksästä ottelusta kasaan 14 pistettä. Hokki on voittanut viidestä edellisestä kamppailustaan kaksi. Muikut hakivat muutama viikko takaperin Kajaanista 8–0-vierasvoiton.

Katso yltä Kiekko-Vantaan taitavan pelintekijän Hannu Penttisen mietteet.

Mestis