Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikkujen viikkokatsaus: Eetu Kärkkäinen

16.11.2018

Kiekko-Vantaan A-nuorilla edessä kahden vierasottelun viikonloppu.

Kiekko-Vantaa löytyy Nuorten Mestiksestä kolmannelta sijalta, mutta se on pelannut neljä ottelua vähemmän kuin kärkikaksikko.

Muikut ovat keränneet 17 ottelusta yhteensä 36 pistettä. Eroa Nuorten SM-liigan alempaan loppusarjaan oikeuttavaan paikkaan on seitsemän pistettä. Jani Mannisen luotsaama ryhmä on päästänyt vähiten maaleja sarjassa ja tehnyt kolmanneksi eniten osumia.

Viidestä edellisestä ottelusta Kiekko-Vantaa on kerännyt kolme voittoa. Muikuilla on jäljellä 11 äärimmäisen tärkeää ottelua.

Viime viikolla Muikut kukisti isänpäivänä vieraskaukalossa TPS Akatemian maalein 3–2. Kiekko-Vantaan osumista vastasivat puolustaja Ville Österman, kapteeni Lauri Savela ja voittomaalin päätöserässä iskenyt Markku Kitunen.

Tällä viikolla Kiekko-Vantaa pelaa kaksi kovaa vierasottelua, kun lauantaina Muikut matkustaa viime kevään finaalivastustajan Lempäälän Kisan vieraaksi ja sunnuntaina vastaan asettuu Nokian Pyry.

Muikut lähtevät molempiin otteluihin selvänä ennakkosuosikkina, mutta mitään ei tälläkään kertaa saa kaukalossa ilmaiseksi.

LeKi on sarjassa kuudentena ja voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Pyry on sarjassa kymmenentenä ja voittanut viidestä edellisestä kamppailustaan kaksi.

Nuorten Mestiksen pistepörssin kymmenen parhaan joukosta löytyy kaksi Muikkujen pelaajaa. Oliver Kiljunen on sarjan pistepörssissä toisena tehtailtuaan 12 ottelussa tehot 6+23=29 ja ketjukaveri Niko Lottanen löytyy yhdeksänneltä sijalta, sillä taiturimainen laitahyökkääjä on saldonnut 14 kamppailussa tehot 17+7=24.

Kiekko-Vantaan puolustaja Eetu Kärkkäinen niputtaa Muikkujen viikkokatsauksessa joukkueen menneen viikon ja suuntaa katseita tulevaan.

Mestis