Kiekko-Vantaa | Mestis

Muikkujen tavoitteena paikka Nuorten SM-liigassa

01.09.2018

Hallitseva Nuorten Mestiksen mestarijoukkue Kiekko-Vantaa lähtee kovin tavoittein alkavaan kauteen.

Pitkä odotus on päättynyt. Nyt pelataan jälleen pisteistä ja Kiekko-Vantaan A-nuoret ovat valmiita käynnistämään sarjakauden.

– Päästään vihdoin kilpailemaan. Oikeastaan huhtikuun puolivälistä on odotettu tätä hetkeä, kun päästään pelaamaan pisteistä, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Nuorten Mestiksessä pelataan varsin tiiviillä tahdilla kaksinkertainen 15 joukkueen alkusarja, jonka kaksi parasta joukkuetta nousee kevätkaudeksi nuorten SM-liigan alempaan loppusarjaan. Siellä on myös Muikkujen tähtäin.

– Haluamme olla sarjan paras joukkue. Nuorten SM-liiga on tavoitteena, eikä muuta tavoitetta tässä yhteisössä työskentelevillä voi olla. Sitä varten tässä tehdään kovaa duunia joka päivä. Mutta maalaillahan voi mitä vain haaveita. Meidän täytyy pelata peli kerrallaan ja osoittaa olevamme sen paikan arvoisia. Kaikki työ tähtää siihen, että olemme sarjan paras joukkue, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa lähtee kauteen todella kilpailukykyisellä joukkueella, josta löytyy monipuolisuutta, nuoruutta ja kokemustakin. Viime kauden mestarijoukkueen runko on säilynyt, mutta uusia nimiäkin ryhmässä on mukana. Vantaalaisseuran B-nuorista ryhmään nousi muutama pelaaja. Päävalmentaja Jani Mannisen mukana Muikkuihin KJT Haukoista tulivat puolustaja Tomi Turunen sekä hyökkääjät Oskari Pulli, Niko Lottanen ja Samu Poutanen.

– Runko on säilynyt ja jonkun verran on ollut myös vaihtuvuutta. Poislähteneiden tilalle on tullut B-junioreista yli kasvaneita lupaavia pelaajia ja ulkopuolelta on saatu hyviä palasia myös. Meillä on potentiaalinen ryhmä ja näiden poikien kanssa on kyllä makea tehdä hommia, Manninen hehkuttaa.

Harjoituskaudella Muikut pelasivat seitsemän ottelua, joista saldona oli kolme voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota.

Odotettavissa on tasainen taistelu kärkisijoista. Ohipeleihin ei juuri ole varaa, mikäli mielii tapella nuorten SM-liigapaikasta.

– Uskon, että kärkikahinoissa on monta joukkuetta tänä vuonna. Karhu-Kissat on vuodesta toiseen eliittiä, Diskos oli viime kaudella todella hyvä, hyvän juniorimyllyn omaava Jokipojat on aina kova, KJT Haukat pelasi hyvän harjoituskauden ja Ketterää ei ole syytä unohtaa, Manninen luettelee.

Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentajaksi tälle kaudelle saapunut Manninen on tyytyväinen valmennusryhmäänsä, jonka täydentävät, apuvalmentaja Arto Sirviö ja maalivahdeista huolehtiva lohilegenda Jani Kautto.

– Kauttoa en tuntenut aiemmin. Hänellä on hirveä määrä kokemusta ja maalivahtipelin nippelitietoa. Palaute veskareilta on ollut hyvää. Artsin kanssa meillä on yhteistä historia. Hänellä on pitkä kokemus pelaajana, valmentajana ja seurajohtamisestakin. Meillä on hyvä ja luotettava valmennustiimi, Manninen kuvailee.

Muikut kohtaa sarja-avauksessa sunnuntaina 2. syyskuuta Trio Areenalla Diskoksen. Kiekko tippuu jäähän Tikkurilassa klo 15.20.

– Ei sen makeampaa ole kuin aloittaa kausi kotipubissa. Vieraspeleissä on oma hohtonsa, mutta kyllä se on mukavampaa kotona aloittaa. Toivottavasti saamme paljon yleisöä paikalle ja hyvän fressin startin kauteen, Manninen päättää.

A-nuorten Mestiksen joukkueet alkusarjassa:

Blues Akatemia, Espoo

Diskos, Jyväskylä

Hermes, Kokkola

Hokki, Kajaani

Jokipojat, Joensuu

Karhu-Kissat, Helsinki

Kiekko-Vantaa

Ketterä, Imatra

KJT Haukat, Järvenpää

KOOVEE, Tampere

LeKi, Lempäälä

Pyry, Nokia

RoKi, Rovaniemi

SaPKo, Savonlinna

TPS Akatemia, Turku

Mestis