Muikkujen ryöstöretki mureni päätöserän jäähyihin

08.09.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret kokivat lauantaina Kooveen vieraana Tampereella kirvelevän tappion maalein 3–2.

Muikut pelasi kaksi ensimmäistä erää vahvasti ja hallitsi kamppailua. Maalinteko oli kuitenkin tervanjuontia. Tolppien välissä Niku Halla-Aho otti useita tärkeitä pelastuksia ja antoi vantaalaisille mahdollisuuden voittaa.

– Kaksi ensimmäistä erää maalintekoa lukuunottamatta ehjää tekemistä. Sitten kolme jäähyä ja vastustaja teki kolme ylivoimamaalia. Pelasimme huonoa alivoimaa ja otimme hölmöjä jäähyjä. Ei me voida ottaa tuollaisia jäähyjä 60 metriä omasta maalista, jos haluamme voittaa. Nyt maksettiin isoa hintaa niistä, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa johti vauhdikasta mittelöä kolmanteen erään lähdettäessä 1–0, kun laitahyökkääjä Kalle Konttinen niittasi maalin edestä jo neljännellä minuutilla pikkumustan verkkoon.

Muikut sortui kolmannessa erässä jäähyilyyn ja puhtaalla pelillä kauden aloittanut Koovee käytti tehokkaasti kaikki kolme ylivoimaansa.

Ensin Oliver Lumijärvi tinttasi kaksi maalia 19 sekunnin sisään. Muikut tuli tasoihin taiturimaisen hyökkääjän Niko Lottasen kauden ensimmäisellä osumalla.

Se ei kuitenkaan pisteisiin riitänyt, sillä Kooveen kapteeni Valtteri Mäkiviinikka latasi ranteella ylivoimalla 3–2-voittomaalin.

Kiekko-Vantaan A-nuoret jatkavat Nuorten Mestis -kautta sunnuntaina Trio Areenalla. Vastaan asettuu viime kevään finaalivastustaja Lempäälän Kisa.

Koovee–Kiekko-Vantaa 3–2 (0–1, 0–0, 3–1)

4.01 0–1 Kalle Konttinen (Eetu Peltola, Mikko Kumin)

50.07 1–1 Oliver Lumijärvi (Oskari Jäättelä, Jere Alanen) YV2

50.26 2–1 Oliver Lumijärvi (Kalle Mustakallio, Samu Pakarinen) YV

53.59 2–2 Niko Lottanen (Tomi Turunen, Eemeli Laine)

56.32 3–2 Valtteri Mäkiviinikka (Joakim Huikkala) YV