Kiekko-Vantaa | Mestis

Mikko Strömberg: "Kolme lupaavaa ja eteenpäin haluavaa maalivahtia"

19.05.2018

Entinen liigavahti Mikko Strömberg toimii ensi kaudella Kiekko-Vantaan maalivahtivalmentajana.

Jäällä mennään lujaa, rauta nousee, jalat käyvät ja hiki virtaa Kiekko-Vantaan kesäharjoituksissa. Maalivahdeille niksejä jakaa 15 vuotta ammatikseen kiekkoja pysäyttänyt Mikko Strömberg, jolle kertyi kokemusta niin SM-liigasta, Mestiksestä kuin ulkomailtakin.

– Turha sitä omaa taustaa on heittää näissä valmennushommissa pois. Uskon, että minulla on paljon annettavaa meidän maalivahdeille, Mestis-hopeaa Kiekko-Vantaassa keväällä 2003 voittanut Strömberg kertoo.

Strömberg on päässyt hyvin mukaan päävalmentaja Simo Mälkiän ja apuvalmentaja Tony Virran valmennusryhmään. Liigakokemusta tällä triolla on yli 900 ottelun verran.

– Valmennuskaksikko oli minulle. Simo on hyvä ystäväni ja on mahtava päästä tekemään hänen kanssaan töitä, lähes 100 liigaottelussa urallaan torjunut Strömberg sanoo.

Kiekko-Vantaan ensi kauden maalivahtiosaston muodostaa kolme todella lupavaa nuorta veskaria. Pelipaikasta kilpailevat jo viime kaudelta lohipaidasta tuttu Juho Ratilainen, NHL-varauksen omaava Eetu Mäkiniemi ja Waltteri Ignatjew.

– Meillä on kolme lupaavaa ja eteenpäin haluavaa maalivahti. Ratilainen on pelannut Mestis-otteluita ja on todella rauhallinen tuolla maalissa. Ignatjew on isokokoinen ja aggressiivisempi. Mäkiniemestä on näkemäni perusteella jäänyt todella positiivinen kuva, Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2004–05 valittu ja sarjan parhaaksi pelaajaksi tuolloin äänestetty Strömberg kehuu.

Kuusi vuotta sitten pelaajauransa Italiassa lopettanut Strömberg aloittaa ensimmäisen kautensa Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen maalivahtivalmentajana. Hän on toiminut aikaisemmin kahdella kaudella Jokerien C-nuorten maalivahtivalmentajana ja kolme edellistä sesonkia kuluivat Grankulla IFK:n junioriorganisaatiossa.

– On todella innostava olla Mestis-joukkueessa maalivahtivalmentajana. Ja se, että meillä on kolme lahjakasta ja eteenpäin haluavaa maalivahtia, on itselle paras paikka toimia, Strömberg tuumii.

Millainen maalivahtivalmentaja 39-vuotias Strömberg sitten oikein on?

– Pyrin olemaan kannustava, mutta vaatimustasokin täytyy olla korkealla. Positiivisuuden kautta se paras tulos kuitenkin löytyy. Olen kuitenkin alkutekijöissä näissä hommissa ja koko ajan oppii lisää. Yhteistyö Jokerien maalivahtivalmentaja Markus Kettererin kanssa on itselle suuri voimavara, Strömberg päättää.

Mestis