Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestis-mestari Riku Tiainen Kiekko-Vantaan haaviin

17.05.2018

Hyökkääjä Riku Tiainen ja puolustaja Emil Leppänen sopimuksiin.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen laitahyökkääjä Riku Tiaisen kanssa.

– Hyvillä mielin tulen Vantaalle. Täältä oltiin kiinnostuneita ja itse halusin tulla tänne pelaamaan, 22-vuotias Riku Tiainen kertoo. 

Jyväskyläläislähtöinen Tiainen pelasi viime kaudella JYPin sopimuspelaajana KeuPa HT:n miehistössä 46 runkosarjaottelua tehoilla 13+11=24. Alkukaudesta kultakypärääkin kantanut taitava laituri tehtaili pudotuspeleissä mestarijoukkueessa 12 ottelussa tehot 2+4. 

Lisäksi raamikas 194-senttinen Tiainen pelasi kauden aikana yhden liigaottelun JYPin riveissä ja esiintyi myös kerran hurrikaanipaidassa CHL-kaukaloissa. 

– Oli hieno kausi ja sai vähän joka paikassa pelata. Ensimmäinen liigapeli oli hieno saada alle, kun siitä oli pitkään unelmoinut. Mestis-mestaruus kruunasi kaiken, Tiainen muistelee.

Diskos-kasvatti Tiainen on pelannut viimeisen kolmen kauden aikana yhteensä Mestiksessä 128 runkosarjaottelua JYP-Akatemian ja KeuPa HT:n riveissä. Kiekko-Vantaa saa hyökkäykseen lisää kokoa ja maalintekopotentiaalia. 

– Olen iso kaveri, joka pystyy suojaamaan kiekkoa mutta myös tekemään maaleja ja syöttöjä. Fysiikkapuolta pitää parantaa ja täällä on hyvä puitteet siihen. Täältä saa uuden stepin uralle, Tiainen sanoo.

Lisäksi Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen puolustaja Emil Leppäsen kanssa. Hyvin liikkuva puolustaja pelasi pelasi päättyneellä kaudella lohipaidassa 45 ottelua tehoilla 1+4. 

Leppänen oli voittamassa Kiekko-Vantaalle hopeaa keväällä 2017. Debyyttinsä Mestiksessä EKS-kasvatti teki vantaalaisseurassa jo kaudella 2014–15. 

Tervetuloa lohipaitaan, Riku Tiainen!

Kiekko-Vantaan sopimustilanne 17.5.2018

Maalivahdit:

Waltteri Ignatjew
Juho Ratilainen (Jokerit)
Eetu Mäkiniemi (Jokerit)

Puolustajat:

Eemeli Heikkinen
Ilari Metsola
Joel Pyykkönen
Emil Leppänen
Nico Nurmikanta (Jokerit)
Roope Reini (Jokerit)

Hyökkääjät:

Alex Levänen
Antton Mönkäre
Joona Harjama
Joakim Kukkonen
Miro-Pekka Saarelainen
Roope Niskanen
Riku Tiainen
Joona Monto (Jokerit)
Aleksi Halme (Jokerit)
Erik Embrich (Jokerit)

Mestis