Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestis-kausi on täällä! – hallitseva mestari vieraana sarja-avauksessa

27.09.2018

Kiekko-Vantaa kohtaa sarja-avauksessa perjantaina hallitsevan Mestis-mestarin KeuPa HT:n. Tästä ei Tikkurilan perjantai-ilta enää paljon herkullisemmaksi voi muuttua.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskevät yhteen herkullisessa sarja-avauksessa, josta ei tule tunteita ja tuoksuja puuttumaan.

– Sarja-avaus ja vieläpä kotipeli, joten tärkein ja isoin asia on saada hyvä lataus peliin. Sen latauksen ja energian täytyy kohdistua oikeisiin asioihin, eikä ainakaan näkyä jännittämisenä tai koheltamisena, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaitojen harjoituskausi ei sujunut tuloksellisesti kovinkaan hyvin. Seitsemästä ottelusta Vantaan kiekkoylpeys voitti ainoastaan kaksi. Tästä huolimatta kamppailuvalmis ja taitava joukkue lähtee kauteen luottavaisin mielin.

Vantaalaisten paras pistemies harjoituskaudella oli koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi missannut konkarisentteri Pekka Niemimaa, joka nakutti kahdeksassa ottelussa tehot 2+6. Paras maalintekijä oli taitava ja monipuolinen hyökkääjä Sami Salminen.

Kolmella edellisellä kaudella pudotuspeleihin edenneen Kiekko-Vantaan miehistössä on tapahtunut paljon vaihtuvuutta. Päävalmentajaksi palasi vuoden tauon jälkeen Simo Mälkiä, joka luotsasi seuran hopealle keväällä 2017. Kiekko-Vantaalla on kasassa laadukas, kilpailukykyinen, potentiaalinen ja hyvin valmennettu joukkue.

Kiekko-Vantaan riveissä nähdään useita Mestiksen kirkkaimpia tähtipelaajia, kuten kasvattajaseuraansa palannut Miro-Pekka Saarelainen, juonikas pelintekijä Joona Monto, pitkän kuntouttamisjakson jälkeen pelikuntoon toipunut puolustaja Nico Nurmikanta ja 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa lohipaidassa perjantaina pelaava, maesto Joona Harjama.

Viime kauden Mestis-mestari KeuPa HT:n runko on säilynyt hyvin ja se on jopa vahvistunut entisestään. Merkittävimmät hankinnat olivat mailataituri Janne Kumpulainen, liigakaukaloista tuttu Arttu Likola, paluumuuttajat Juuso Mörsky sekä Samuel Salonen, maalivahti Paavo Hölsä ja Kiekko-Vantaasta saapunut puolustaja Sakari Turtiainen. Viime kauden tähdistä joukkueessa jatkavat muun muassa puolustaja Olli Aitola, kapteeni Waltteri Lehtonen, tehosentteri Jesse Pelamo ja mestaruuden ratkaissut Teemu Huttu.

KeuPaa tällä kaudella luotsaa apuvalmentajan paikalta pääkäskijäksi noussut Niko Härkönen. Keuruulaiset tekevät tälläkin kaudella yhteistyötä sekä JYPin että Lukon kanssa. Laina-apuja kauden alussa ovat ainakin puolustaja Santeri Suistio sekä hyökkääjät Justus Mikkonen, Matias Mustonen ja Aleksi Rutanen.

– KeuPa on hyvä joukkue ja meille myös hyvä mittari. Siellä on paljon hyviä yksilöitä ja uskon heidän pelissään olevan paljon samoja asioita kuin viime kaudellakin, Mälkiä tuumii.

KeuPa eteni harjoituskaudella Suomen Cupissa loppuotteluun, jossa se kohtaa Ketterän. Finaali pelataan Hartwall Arenalla 9. marraskuuta Karjala-turnauksen yhteydessä. Keuruulaiset eivät hävinneet harjoituskaudella peliäkään.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT kohtasivat neljä kertaa, joista lohipaidat onnistuivat voittamaan ainoastaan yhden. Mestis-historiassa joukkueet ovat kohdanneet 18 kertaa ja voitot ovat tasan 9–9.

Kiekko-Vantaan pelaajista Waltteri Ignatjew, Riku Tiainen, Miro-Pekka Saarelainen ja Joel Sund kohtaavat sarja-avauksessa viime kauden seuransa. 

– Meidän pitää liikkua hyvin ja olla aktiivisia, mutta lataus ei saa mennä laukan puolelle. Meidän tulee pysyä pois jäähyboksista, puolustaa hyvin, erikoistilanteissa täytyy olla tehokkaita ja maalipaikat täytyy käyttää, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT perjantaina klo 18.30 Tikkurilan Trio Areenalla. Hanki edullisemmat ennakkoliput huippukamppailuun tästä.

Seuraa heitä:

#8 Miro-Pekka Saarelainen, K-Vantaa

Vikkeläliikkeinen laitahyökkääjä palasi kasvattajaseuransa riveihin. Todella taitava ja erinomainen luistelija. Viime kaudella Mestiksen pistepörssin kutonen ja voitti mestaruuden. Kohtaa viime kauden seuransa. Yksi sarjan parhaista hyökkääjistä.

#7 Janne Kumpulainen, KeuPa HT

Yksi sarjan viihdyttävimmistä hyökkääjistä. Taitava kiekonkäsittelijä omaa pehmeät kädet, juonikkuutta ja näyttävät potkulaudat. Vietti puolitoista kautta Jukureissa. Ottajia olisi ollut varmasti muuallakin, mutta päätti palata tuttuun ympäristöön.

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestis-historiassa yhteensä 18 kertaa. Voitot näistä kohtaamisista ovat tasan 9–9.

2) Kiekko-Vantaan puolustaja Nico Nurmikanta on tehnyt kahdessa edellisessä sarja-avauksessa maalin.

3) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä, maestro Joona Harjama pelaa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa lohipaidassa.

Otteluisäntinä tulikuumassa sarja-avauksessa:

Mestis