Kiekko-Vantaa | Mestis

Mannonen jatkaa kotiotteluiden selostajana: "Mielenkiintoinen kausi tulossa"

25.09.2018

Mikko Mannonen tulkitsee myös alkavalla Mestis-kaudella lohipaitojen kotiottelut Elisa Viihde Sportilla.

26-vuotias Mannonen aloittaa nyt viidennen kautensa Kiekko-Vantaan kotiotteluiden selostajana.

– Suuri kunnia päästä selostamaan kiihkeitä ja jännittäviä kamppailuja Mestis-kiekon ystäville, vahvan jääkiekkotaustan omaava Mikko Mannonen kertoo. 

Mannoselta löytyy selostuskokemusta yhteensä viiden Mestis-kauden lisäksi myös Jokereiden KHL-otteluista, nuorten SM-liigasta ja SHL-sarjasta. Lisäksi hän on selostanut jääkiekkoa muun muassa Viasatille ja C Morella – kuultiinhan häntä muun muassa keväällä jopa jääkiekon MM-kisoissakin.

– Tavoitteet selostajauralla ovat korkealla. Selostaminen on sydämen asia ja suuri intohimo. Sitä haluan tehdä työkseni, Mannonen sanoo.

Kiekko-Vantaan mediavastaavana ja Jokereissakin mediatehtävissä toimiva Mannonen odottaa vesi kielellä perjantaina alkavaa kautta.

– Edessä on taas todella mielenkiintoinen kausi. Mestis on äärimmäisen viihdyttävä ja kiehtova sarja. Joka vuosi esiin nousee mahtavia ja lahjakkaita nuoria uusia tähtiä. Rutinoituneet Mestis-pelaajatkin jaksavat hämmästyttää suorituksillaan kaudesta toiseen edelleen. 

Alkavallakin kaudella Mestiksen seuraajat saavat nauttia kiinnostavista nippelitiedoista, mukaansa tempaavasta tunnelmoinnista ja hehkutuksista. 

– Vaikka olen Kiekko-Vantaan kotiotteluiden selostaja ja lähellä joukkuetta lähes päivittäin, niin pyrin olemaan selostuksissani mahdollisimman puolueeton. Pitää muistaa kenelle tätä tehdään – kaikille Mestis-kiekon ystäville ympäri Suomen.

Kiekko-Vantaa aloittaa Mestis-kautensa perjantaina kotiottelulla hallitsevaa Mestis-mestaria KeuPa HT:ta vastaan.

Ketkä ovat vahvimmat ennakkosuosikit mestariksi?

– Ennakkosuosikkien porukkaan nostaisin monta joukkuetta. Hallitseva mestari KeuPa on jälleen kovalla ryhmällä liikenteessä, TUTO:n uskon olevan vahva, Jokipojat on vahvistunut, Kiekko-Vantaalla on paljon potentiaalia ja juhlakauteen panostava SaPKo kuuluu myös ennakkosuosikkeihin. Ketterällä on myös hyvä nippu. Tuhansien tarinoiden sarjassa mestari voi tulla näiden joukkueiden ulkopuoleltakin.

Kuka voittaa pistepörssin?

– Tähän on myös heittää monta hyvää ehdokasta. KeuPasta Janne Kumpulainen ja Jesse Pelamo ovat varmasti korkealla, K-Vantaalta Miro Saarelainen ja Joona Monto. Jokipojilta esimerkiksi Tatu Kokkola voisi olla jokerikortti. Ketterältä Jesse Juntheikki. TUTO:lta paluumuuttaja Topi Taavitsainen.

Ketä pelaajaa kannattaa ehdottomasti seurata?

Näitä pelaajia löytyy joka jengistä, joita kannattaa erityisellä silmällä seurata. Muutamia mainitakseni, esimerkiksi Jokipoikien HIFK-laina Eero Teräväinen on sellainen nimi. Kiekko-Vantaalta voisin nostaa esiin puolustaja Tyko Karjalaisen.

Mestis