Kiekko-Vantaa | Mestis

Mälkiä: Positiivisin mielin palaan Vantaalle

27.03.2018

Simo Mälkiä palaa Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi. 

Kiekko-Vantaan ensi kauden päävalmentaja on Simo Mälkiä, joka palaa lohipaitojen penkin taakse vuoden tauon jälkeen. 

– Todella positiivisin mielin palaan Vantaalle. Kaksi viikkoa sitten, kun KooKoon liigakausi päättyi, niin minulla oli molemmat korvat täynnä lätkää. Nyt olen jo intoa täynnä ja se osoittaa, että päätös palata Kiekko-Vantaaseen oli oikea, Simo Mälkiä kertoo. 

Mälkiä teki kauden kauden aikana Vantaalla äärimmäisen hyvää työtä ja vei koko seuraa eteenpäin. 34-vuotias toisen polven valmentaja luotsasi Kiekko-Vantaan keväällä 2017 Mestis-finaaleihin 14 vuoden tauon jälkeen.

– Samoja pelaajia ei välttämättä ole niistä ajoista paljon, mutta kyllä se varmasti helpottaa, että tiedän mihin olen tulossa, Kiekko-Vantaan tuore päävalmentaja kertoo.

Kiekko-Vantaan ensi kauden valmennustiimin täydentävät apuvalmentajana jatkava Tony Virta ja maalivahtivalmentajan tehtävissä aloittava Mikko Strömberg

Ensi kauden valmennustriolla on kokemusta pelaajana SM-liigasta yli 900 ottelun verran. Entisellä liigavahdilla on maalivahtivalmennuskokemusta Jokerien ja GrIFK:n junioreista. 

– Olen todella tyytyväinen valmennustiimiin, joka meillä on kasassa. Saimme juuri ne, jotka tähän haluttiinkin. Mukava päästä tekemään töitä yhdessä, Mälkiä hehkuttaa.

Mälkiä vietti viime kauden KooKoon liigajoukkueessa Tuomas Tuokkolan johtamassa valmennusryhmässä apuvalmentajana.

– Kyllä se vuosi antoi paljon. Sain kokemusta apuvalmentajan roolista, eikä siitä varmasti haittaa ollut nähdä millaista kiekkoa liigassa pelataan ja millaisia pelaajia siellä on. Siitä kuitenkin on jo seitsemän vuotta, kun itse SM-liigassa pelasin. Se sarja on kuitenkin tässä ajassa muuttunut paljon, Mälkiä valottaa.

Kiekko-Vantaa tulee ensi kaudella pelaamaan paljolti samalla sapluunalla kuin aikaisemmin Mälkiän aikakaudella, mutta luonnollisesti pelaajamateriaali tulee muovaamaan pelitapaa.

– Varmasti jonkin verran on samoja asioita pelitavassa, mutta Token (Virta) ja Ströbän (Strömberg) kanssa jutellaan siitä sitten. Pelitapaa täytyy muovata siihen suuntaan millaisia pelaajia meillä on ja pelaajia pitää kuunnella myös, Mälkiä sanoo.

Lohipaidat lähtevät jälleen jahtaamaan tosissaan Mestiksen mestaruutta.

– Tänne on mukava tulla myös siksi, että tiedän meillä olevan saumat menestyä. Meillä on varmasti ensi kaudellakin mahdollisuus pelata sarjan voitosta, Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa jatkaa ensi kaudellakin todella hyvin toiminutta yhteistyötä Jokerien kanssa.

– Jokeri-yhteistyö tällaisenaan on vain positiivinen asia, Mälkiä päättää. 

Simo Mälkiä palaa Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi. 

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis