Kiekko-Vantaa | Mestis

Mälkiä palaa Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi

27.03.2018

Kiekko-Vantaan valmennusjohto ensi kaudeksi on nimetty. Päävalmentajaksi palaa Simo Mälkiä ja hänen apunaan toimivat Tony Virta ja Mikko Strömberg. Kolmikon sopimukset kattavat kauden 2018-19.

Kiekko-Vantaa ja Jokerit aloittivat virallisen yhteistyön viime keväänä 2+1-vuotisella sopimuksella. Pelaaja- ja valmentajayhteistyötä tiivistettiin niin edustus- kuin junioripuolella ja kokemukset ovat olleet hyviä.

– Olemme tyytyväisiä siihen, miten saimme yhteistyön käyntiin viime kaudella. Nyt tarkoitus on kehittää toimintaa eteenpäin, ja sen tärkein osa on laadukkaan päivittäisen urheilutoiminnan takaaminen Kiekko-Vantaan organisaatiossa, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

– Olemme iloisia, että kasaan on saatu valmennustiimi, jossa tekijät haluavat intohimoisesti kehittää pelaajia ja itseään sekä omaavat vankan pelaajataustan. On koko Suomi-kiekon kannalta tärkeää nähdä Mestis isona voimavarana, jonka kehittämisessä Jokerit haluaa olla mukana, Kurri jatkaa.

– Toivotamme Simon ilolla takaisin Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi, ja tavoitteena on jatkaa siitä, mihin vuosi sitten (Mestiksen hopea) jäimme. Koossa on vahva tiimi, johon olemme saaneet nyt mukaan myös tärkeäksi palaseksi maalivahtivalmentajan tulevaksi kaudeksi, sanoo Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Kai Sointu.

Mälkiä, 34, toimi kuluneen kauden SM-liigaseura KooKoon apuvalmentajana. Sitä ennen hän luotsasi Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmää kahden kauden ajan päävalmentajan paikalla. Jälkimmäisellä kaudella Mälkiä saavutti joukkoineen sarjan hopeaa. Kauteen 2010-11 päättyneellä pelaajaurallaan ex-puolustaja edusti myös Jokereita kahden kauden ajan.

– Palaan Vantaalle todella positiivisin mielin. Kasassa on hyvä valmennustiimi, jokeriyhteistyö on tällaisenaan meille positiivinen voimavara ja joukkueena pystymme varmasti pelaamaan sarjan voitosta, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaan toisena valmentajana jatkaa Tony Virta, 45, joka saapui seuraan menneeksi kaudeksi. Sitä ennen Virta toimi valmentajana HPK:n A- ja B-nuorissa neljän kauden ajan. Myös Virralta löytyy pelaajataustaa Jokereista, jota hän edusti kaudet 2006-08.

Mikko Strömberg, 39, siirtyy Kiekko-Vantaan valmennustiimiin maalivahtivalmentajaksi. Hän on valmentajaurallaan toiminut samassa tehtävässä myös Jokereiden C-nuorissa sekä Grankulla IFK:n A-nuorissa. Pelivuosinaan Strömberg torjui Jokereiden maalilla kausilla 2008-11.

Kiekko-Vantaa oli Mestiksen runkosarjassa kuluneella kaudella neljäs. Joukkue putosi puolivälierässä TUTO:lle voitoin 1-4.

Mestis