Kiekko-Vantaa | Mestis

Maalivahtilupaus Mäkiniemi valmis taistelemaan peliajasta

20.07.2018

Eetu Mäkiniemi nähtiin viimeksi lohipaidassa C-nuorissa. Nyt Carolina Hurricanesin NHL-varaus on valmis kantamaan torjuntavastuun Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen tolppien välissä.

Pikkumustat pysähtyvät kerta toisensa jälkeen. Rauhallinen olemus, eleetön mutta tehokas torjuntatyyli ja hyvät hermot tekevät vaikutuksen. Isokokoinen maalivahtilupaus Eetu Mäkiniemi on ikäluokkansa lupaavimpia maalivahteja Suomessa.

– Olen tosiaan aika rauhallinen tolppien välissä, enkä turhaan sähköttele siellä. Kaikki turha jää tekemättä. Liikun kuitenkin terävästi ja ykköskuti jää kiinni. Tekniset taidot ovat hyvällä tasolla, Eetu Mäkiniemi kuvailee.

Sebastian Ahon, Saku Mäenalasen ja lohipaidassakin urallaan esiintyneen Stanley Cup -voittaja Teuvo Teräväisen edustama Carolina Hurricanes varasi Mäkiniemen kesällä 2017 neljännellä kierroksella.

– Mökillä vietin kesää, kun varaus tuli. Olihan se hieno fiilis, kun oma nimi kuului. NHL-varaus on minulle motivaation lähde. Se laittaa paiskimaan hommia kahta kauheammin, Pohjola-leirin parhaaksi maalivahdiksi 2014 valittu Mäkiniemi tuumii.

Mäkiniemi on Kiekko-Vantaan omia kasvatteja. C-juniorina hän siirtyi kehittymään Jokereiden organisaatioon. Tulevalla kaudella maalivahtilupaus pukee jälleen lohipaidan päälleen yhteistyöseura Jokerien kahden suunnan sopimuspelaajana.

– Hyvältä tuntuu olla taas Vantaalla. Täältä kaikki on lähtenyt liikkeelle ja pienempänä katsoi Mestis-pelaajia aina ylöspäin miettien, että kunpa joskus itsekin saisi olla tuolla. Nyt on hienoa, että pääsee itse tolppien väliin, Mäkiniemi sanoo.

Lahjakas 19-vuotias veräjänvartija taistelee peliajasta yhdessä Juho Ratilaisen ja Waltteri Ignatjewin kanssa. Mäkiniemi pitää vallitsevaa kilpailutilannetta motivoivana ja sopivana haasteena.

– Pitää paikkaansa, että kilpailu on kovaa. Kaikki haluaa saada paljon pelejä ja voittaa niitä joukkueelle. Meillä on kolme hyvää veskaria, keväällä ylioppilaaksi valmistunut Mäkiniemi kertoo.

Jokerien A-nuorten ykköstorjujana viime kaudella toiminut Mäkiniemi on kesän aikana ladannut akkuja, laittanut lonkkansa kuntoon ja harjoitellut kovaa. Nuorukainen lähtee kauteen isoin tavoittein.

– Haluan päästä pelaamaan paljon. Tavoite on pelata mahdollisimman hyvä kausi isossa roolissa. Ja tietenkin sitä haluaa menestyä, Mäkiniemi niputtaa.

Mestis