Kiekko-Vantaa | Mestis

Maajoukkuetauolta freesinä takaisin: ”Yhdellä hyvällä erällä ei voiteta pelejä”

08.11.2018

Kiekko-Vantaa lähti maajoukkuetauolle yhdeksänneltä sijalta. Lohipaidat ovat pelanneet parhaimmillaan erinomaista jääkiekkoa, mutta taso on ailahdellut liikaa.

Lähes ensimmäinen neljännes on pelattu Mestiksen runkosarjaa. Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja kerännyt 14 ottelusta kasaan 19 pistettä.

– Olemme pelanneet hyviä otteluita, mutta taso on ailahdellut ja heitellyt liikaa. Niistä pitää ottaa opiksi ja parantaa, Kiekko-Vantaan kapteeni Pekka Niemimaa kertoo.

Kehitettäviä osa-alueita joukkueen pelissä riittää vielä. Lohipaidat on tehnyt neljänneksi eniten maaleja ja päästänyt viidenneksi eniten osumia. Vantaalaiset ovat sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue, mutta sen sijaan kolmanneksi huonoin kotijoukkue.

– Tarvitsemme tasaisuutta jokaiselle osa-alueelle. Puolustuspeliä täytyy parantaa ja saada tehokkuutta hyökkäyspäähänkin vielä lisää. Voimme pysyä enemmän kiekolla ja saada pitkiä hyökkäyksiä aikaan, Niemimaa sanoo.

Maajoukkuetauolla Kiekko-Vantaa harjoittelee kovaa, mutta lataa myös sopivassa suhteessa akkuja.

– Tauolla on aikaa treenata kovempaa ja tehdä fysiikaakin. Lataamme myös akkuja, jotta olemme iskussa jälleen ensi viikolla, Niemimaa tuumii.

Mestis on äärimmäisen tasainen sarja, sillä sijat 3–9 ovat yhdeksän pisteen sisällä toisistaan. Helppoja pelejä ei tuhansien tarinoiden Mestiksessä yksinkertaisesti ole.

– Parasta pitää laittaa joka päivä pöytään, jos haluamme taistella voitoista. Se on nähty, ettei heikolla pelillä tai yhdellä hyvällä erällä pelejä voiteta, Niemimaa tietää.

Kultakypärä Miro-Pekka Saarelaisen, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on ollut kiistatta sarjan paras koostumus alkukaudesta. Tehonyrkki on saalistanut yhteensä 61 tehopistettä tässä vaiheessa kautta. Ratkaisurintamalle tarvitaan laajuutta jatkossa.

– Jokaisen pitää ottaa vastuuta, eikä odottaa että joku muu tekee jotain tai ratkoo pelit. Kaikkien pitää tarjota parempaa. Kovan työnteon kautta onnistumisia tulee varmasti muillekin kentällisille, Niemimaa pohtii.

Konkarisentteri Niemimaa missasi koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi. Tällä kaudella kapteeni on kerännyt 13 ottelussa tehot 2+3.

– Todella mukavaa on taas olla peleillä. Kyllä tästä nauttii, että saa taas pelata. Vuosi oli aika pitkä aika olla sivussa.  Vielä on paljon töitä tehtävänä, jotta saan enemmän itsestäni irti ja pystyn vielä paremmin auttamaan joukkuetta, aktiivipelaajista toiseksi eniten otteluita Mestiksessä pelannut Niemimaa kertoo.

Mestis