Kiekko-Vantaa | Mestis

Lohipaidat pistejahtiin vieraskiertueelle

11.10.2018

Kiekko-Vantaa pelaa kolme seuraavaa ottelua vieraskaukalossa. Perjantaina lohipaidat hakevat paluuta voittojen tielle puolustavan mestarin KeuPa HT:n vieraana Keuruun jääpalatsissa.

Kiekko-Vantaa on pelannut nyt viisi ottelua ja saalistanut niistä kahden voiton sekä rankkaritappion tuomat seitsemän pistettä. Vantaalaiset ovat sarjassa kuudentena.

– Lähdemme haastamaan puolustavaa mestaria. Avainasemassa ovat puolustaminen, itsensä likoon laittaminen ja taistelu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidat hävisivät keskiviikkona kotikaukalossa Peliittoja vastaan maalein 1–3. Kiekko-Vantaan maalista vastasi Sami Salminen.

– Meillä on uusi joukkue ja vielä ollaan alussa. Joukkuepelaamisen perusasioiden kanssa tehdään vielä töitä, Mälkiä sanoo.

Luisteluvoimainen, työteliäs, kamppailuvalmis ja taitava Kiekko-Vantaa on pelannut parhaimmillaan todella hyvää kiekkoa, mutta pelien sisällä taso on vaihdellut. Tähtäimessä viikonlopun vieraskiertueella ovatkin ehjät 60-minuuttiset.

– Se kuuluu alkukauteen, että taso ailahtelee pelin sisällä. Mutta on totta, että siitä täytyy päästä eroon. Tulos ei saa viedä ajattelua tai maali suuntaan tai toiseen ei saa hetkauttaa tekemistä, Mälkiä tuumaa.

Kiekko-Vantaan ykköskentällinen Miro-Pekka SaarelainenJoona MontoJoel Sund ovat tehneet hurjaa jälkeä hyökkäyspäässä. Hyökkäystrio on kerännyt yhteensä 26 tehopistettä. Lohipaidoilta löytyy kuitenkin tulivoimaa laajalta rintamalta.

Hallitseva Mestis-mestari KeuPa HT on sarjassa yhdeksäntenä. Keuruulaiset ovat pelanneet neljä ottelua, joista Niko Härkösen luotsaama ryhmä on saalistanut kahden voiton tuomat kuusi pistettä. KeuPa on voittanut molemmat kotiottelunsa, mutta vieraissa sillä on ollut hankalaa.

Viikon verran huilanneella KeuPalla on laadukas materiaali ja ratkaisuvoimaa löytyy kaikista neljästä kentällisestä. Toistaiseksi kovinta jälkeä ovat tehneet keskushyökkääjä Jesse Pelamo, paluumuuttaja Samuel Salonen ja viime keväänä mestaruuden ratkaissut Teemu Huttu.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT kohtasivat sarja-avauksessa 28. syyskuuta Trio Areenalla. Silloin lohipaidat murskasivat puolustavan mestarin Miro-Pekka Saarelaisen (2+2) ja hattutempun tehtailleen taikuri Joona Monton osumilla. Maalivahtilupaus Waltteri Ignatjew torjui nollapelin.

Mestiksen huippukamppailu KeuPa HT–Kiekko-Vantaa Keuruun jäähallissa perjantaina klo 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta.

Seuraa heitä:

#11 Sami Salminen, K-Vantaa

Isokokoinen hyökkääjä palasi kokoonpanoon keskiviikkona, avasi maalitilinsä ja jalka liikkui raikkaammin. Suojaa kiekkoa vahvasti ja omaa pehmeät kädet. Oli harjoituskaudella lohipaitojen paras maalintekijä.

#44 Sakari Turtiainen, KeuPa HT

Kiekollinen puolustaja kohtaa viime kauden seuransa. Hyvä viivapelaaja ylivoimassa. Avaa peliä ja tukee hyökkäyksiä. Virheitäkin tulee omassa päädyssä. Plusmiinustilasto pakkasella –5.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 5+4=9

2) Joel Sund 0+9=9

3) Joona Monto 5+3=8

KeuPan sisäinen pistepörssi:

1) Jesse Pelamo 2+1=3

2) Samuel Salonen 1+2=3

3) Teemu Huttu 0+3=3

Mestis