Kiekko-Vantaa | Mestis

Lohipaidat nälkäisenä napapiirille – edessä tuplapelit Rovaniemellä

06.12.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi Rovaniemelle, jossa se kohtaa sekä perjantaina että lauantaina RoKin.

Samoista sijoista keskikastissa tällä hetkellä taistelevat Kiekko-Vantaa ja RoKi iskevät viikonloppuna yhteen peräkkäisinä päivinä napapiirillä. RoKi voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen ennen marraskuun maajoukkuetaukoa Trio Areenalla maalein 0–3, joten nyt lohipaidoilla on revanssin paikka.

– Hypätään tänään bussiin ja mennään suoraan Rovaniemelle, jossa ollaan ennen puoltayötä. Hyvä järjestely, että pelataan kaksi ottelua siellä putkeen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kuudentena. Lohipaidat ovat keränneet 23 ottelusta kasaan 35 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on nyt neljä pistettä.

Taitava, luisteluvoimainen, taisteleva ja yritteliäs Kiekko-Vantaa on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Viidestä edellisestä kamppailusta lohipaidat ovat voittaneet neljä.

Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue. Lohipaidat ovat voittaneet neljä edellistä reissupeliään putkeen.

Kuten tuloksetkin kertovat, niin Kiekko-Vantaa on parantanut peliään viime aikoina. Puolustuspeli on mennyt eteenpäin ja tehoja on saatu entistä laajemmalta rintamalta.

– Kiekollinen peli nytkähtänyt eteenpäin ja sitä halutaan parantaa. Kiekolla pitää pelata Rovaniemelläkin hyvin ja pyrkiä juoksuttamaan heitä. Puolustuspeli täytyy jatkua hyvänä ja erikoistilanteita voidaan petrata, Mälkiä tuumii.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa haki maukkaan 4–2-vierasvoiton arkkivihollisesta TUTO:sta. Lohipaidoilta verkkoa heiluttivat kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen, Joona Harjama, Joel Sund ja kapteeni Pekka Niemimaa.

Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on tehnyt läpi kauden hurjaa jälkeä. Kaikki kolme pelaajaa mahtuvat sarjan pistepörssissä viiden parhaan joukkoon ja hyökkäystrio on takonut yhteensä 89 tehopistettä.

Tolppien välissä 19-vuotias veskarilupaus Waltteri Ignatjew johtaa Mestiksen maalivahtitilastoa. Viime aikoina koko joukkue on pelannut erinomaisesti.

RoKi on sarjassa kahdeksantena. Maanteiden shamaanit ovat saalistaneet 22 ottelusta 33 pistettä. Mestiksessä on tällä hetkellä todella tasaista, sillä sijat 2–9 mahtuvat kahdeksan pisteen sisälle.

Santeri Immosen luotsaama RoKi huilasi keskiviikon kierroksella. Viidestä edellisestä ottelustaan Lapin kiekkoylpeys on voittanut yhden.

Seurahistorian ensimmäistä pudotuspelipaikkaa jahtaavan RoKin alkukauden onnistujia ovat olleet muun muassa ykköstorjuja Rasmus Reijola, kapteeni ja pakkien pistepörssin kolmonen Henri Joki-Erkkilä, Kärppä-laina Julius Hermonen, Christoffer Seppelin ja ranskalaishyökkääjä Gabin Ville.

– RoKin on hyvin liikkuva joukkue ja he varmasti kotona yrittävät luistella meiltä jalat alta. He ovat huilanneet alkuviikon ja varmasti tulevat raikkaalla jalalla peliin, Mälkiä tuumii.

Rovaniemi ei tunnetusti ole helpoin paikka pelata. Lohipaidat matkustavat napapiirille itsenäisyyspäivänä ja palaavat takaisin Vantaalle sunnuntaina.

– Joensuu-Iisalmi reissu oli meille käänteentekevä juttu. Tällaiset reissut, joissa ollaan kimpassa tekevät hyvää. Fiilis joukkueessa on ollut nyt hyvä, Mälkiä kertoo.

Mestis-historiassa joukkueet ovat kohdanneet 17 kertaa. Voitot ovat näistä Kiekko-Vantaalle 10–7.

RoKi–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Lappi Areenalla. Mikäli et pääse paikan päälle, niin ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta.

Seuraa heitä:

#43 Jussi Pelto-Arvo, Kiekko-Vantaa

Kolmen ottelun pisteputkessa Rovaniemelle, jossa ottaa mittaa entisestä joukkueestaan. Tekee töitä kahteen suuntaan ja voittavia asioita, joita ei aina tehotilastoissa näy. Hyvä luistelija ja laukaus lähtee terävästi.

#51 Olli Iisakka, RoKi

Espoo Unitedista Rovaniemelle siirtynyt hyökkääjä on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. 22-vuotias raamikas hyökkääjä riistää ja raastaa, mutta potentiaalia löytyy hyökkäyspään tuloksentekoonkin.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 18+13=31

2) Joona Monto 7+23=30

3) Joel Sund 9+19=28

4) Pekka Niemimaa 6+7=13

5) Eetu Torpström 5+6=11

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Julius Hermonen 8+7=15

2) Christoffer Seppelin 5+9=14

3) Gabin Ville 6+7=13

4) Henri Joki-Erkkilä 5+7=12

5) Aleksi Poikola 2+8=10

Mestis